Чи можна знайти роботу після онлайн-курсів?

Чи можна знайти роботу після онлайн-курсів - Фото 1
Онлайн-курси зараз мають великий попит, які проходять з різними цілями: почати вивчати нову професію для себе, підтягнути хард скіли чи просто розширити кругозір. У випадку, коли ти обираєш курс, щоб навчитись професії з нуля — виникає питання «А я зможу після завершення навчання знайти роботу?». Існує багато думок з цього приводу та варіантів відповідей. Але розберімось від чого це залежить та чи можна влаштуватися на роботу одразу після курсу?

Почнемо з того, що можливо все! У більшості курсів про можливість працевлаштування після навчання розповідають при наборі на курс. Оскільки вони в цьому зацікавлені, по-перше, їм потрібні позитивні відгуки та підтримка репутації школи, а по-друге, це виділяє їх серед конкурентів. Тому при виборі онлайн-курсів звертай увагу та шукай курси саме з працевлаштуванням. 

Як отримати роботу ще під час навчання на онлайн-курсі?

Можливі декілька сценаріїв. Є компанії які проводять навчання з подальшим працевлаштуванням, тобто «вирощують» фахівців самотужки. Тому тут висока ймовірність того, що тебе приймуть на роботу ще під час навчання.

Ще один варіант — коли школа, яка проводить курси домовляється про співробітництво з партнерами та надає тобі можливість влаштуватися на роботу вже одразу після навчання. Це може бути на конкурсній основі, особливо якщо кількість місць обмежено. 

Доволі часто на онлайн-курсах є практичні завдання, які створюють реальні компанії-партнери, тож тут з’являється можливість напряму поспілкуватися з компанією, дізнатися що необхідно для працевлаштування та можливо отримати запрошення на стажування. 

Таку пропозицію можна отримати навіть під час навчання. Як саме? Розповімо на прикладі STUD-POINT. Під час курсу Digital&SMM School учасники отримували можливості відправити заявку на стажування в команду STUD-POINT. Окрім цього, пропозиції щодо працевлаштування були й від партнерів STUD-POINT, а учасники курсу отримували запрошення першими. До речі, так відбувається на усіх курсах від STUD-POINT.

Наступний варіант — шукати роботу самотужки. Так, трішки складніше, але ти 100% впораєшся. А ми сподіваємось тобі допоможемо!

Як шукати роботу після онлайн-курсів? 

Почни з оформлення резюме, та у разі необхідності — портфоліо.

Чи можна знайти роботу після онлайн-курсів - Фото 2

У резюме необхідно зазначити все, що описує тебе як спеціаліста, тільки факти та усе що підходить до вимог вакансії, на яку ти будеш відправляти резюме. А саме:

  • посада, на яку претендуєш (назва резюме);
  • свої дані;
  • освіту;
  • онлайн-курси;
  • хард та софт скіли;
  • рекомендації, якщо є;
  • додаткова інформація, яка буде корисна для роботи.

Вказуй соціальні мережі, наприклад LinkedIn — професійна мережа, де рекрутери постійно шукають кандидатів. Особливо LinkedIn використовують у сфері ІТ. Все що потрібно: заповнити профіль, додати інформацію про себе, місця навчання, навички, їх до речі, можуть підтверджувати інші люди, що впливає на просування профілю серед конкурентів.

Інші соціальні мережі теж можна вказати, але доречніше це робити, якщо ти їх ведеш та розповідаєш про свій шлях як спеціаліста. Тобто у твоєму блозі є інформація про те, що ти вивчаєш, що вже вмієш, чого шукаєш та прагнеш. А взагалі, завдяки соц. мережам також можна працевлаштуватися. 

Шукай та відгукуйся на вакансії, які тобі релевантні. Уважно читай вимоги та відправляй резюме тоді, коли твої навички повністю відповідають вимогам, особливо по хард скілам. Не можна брехати ні в резюме, ні на співбесіді, в будь-якому випадку все викриється, а результатом буде витрата часу в нікуди з обох сторін. 

Відправляй до резюме супровідний лист, це підвищує шанси на працевлаштування. Напиши у ньому про свою мотивацію та бажання працевлаштуватися до компанії. Опиши свої навички та чим ти будеш корисний/-на компанії на даній посаді. Рекрутери називають загальний критерій, який завжди змушує звернути увагу на кандидата — це бажання, щире та справжнє бажання розвиватися і працювати саме в їх компанії. 

Де можна влаштуватися на роботу після онлайн-курсів? 

Насправді місць, де можна влаштуватися на роботу після курсів достатньо. Головне використовувати якомога більше джерел для пошуку вакансій. 

Де можна шукати роботу? Є багато варіантів, найбільш розповсюджені:

  • фриланс біржі;
  • звичайні сайти з пошуку роботи;
  • сайти та соц. мережі компаній, які тобі подобаються;
  • LinkedIn;
  • канали в соц. мережах, але тут необхідно бути обережним/-ою. На жаль, там зустрічаються шахраї;
  • STUD-POINT — в нас на блозі ти знайдеш багато вакансій з різних сфер, які оновлюються щодня.

На етапі співбесід намагайся розслабитися. Зрозумій, що нервування не допоможе отримати роботу, а скоріш навпаки. Співбесіда — не кінцевий етап працевлаштування, а тільки початок твого кар’єрного шляху. По суті, співбесіда — розмова, де ти розповідаєш про себе, свої навички та ділишся досвідом, цілями та планами щодо роботи зі співрозмовником. Розкажи про те, як ти зможеш реалізувати себе на цій посаді, досягти цілей завдяки здобутим навичкам на онлайн-курсі. 

Підготуйся та дізнайся більше інформації про компанію перед співбесідою. Зможеш відчувати себе впевненіше та переконаєшся чи подобається тобі компанія та її цінності. 

Як пройти стажування після онлайн-курсів?

Використовуй у роботі здобуті навички на онлайн-курсі. Нагадаємо, що софт скіли також дуже важливі, особливо для джунів. Тому спілкуйся, будь проактивним/-ою, не бійся питати та дізнаватися інформацію, яку не знаєш. Розвиток та навчання — найкращі друзі будь-якого фахівця. Сучасний світ розвивається дуже швидко, тому навіть досвідному працівнику необхідно підвищувати скіли та вивчати нові можливості. 

Якщо у компанії, де ти проходиш стажування є можливість отримати ментора — скористуйся цим! Тобі допоможуть визначити цілі, як їх досягти та як покращити якість своєї роботи. Окрім цього, ти будеш спілкуватися з людиною, яка знає багато корисної інформації та готова ділитися з тобою своїми знаннями. Також зможеш переконатися чи підходить тобі ця компанія та спеціальність. 

Не бійся допускати помилки, це нормально, головне — визнавати їх та вчитися. Викладайся на стажуванні на повну та користуйся усіма можливостями, що тобі надають. Застосовуй свої знання, здобувай нові, набирайся досвіду, виконуй свою роботу якісно та проявляй ініціативу.

Отже, знайти роботу після онлайн-курсів можливо, все залежить від тебе! Обирай курси з працевлаштуванням, максимально використовуй здобуті навички та хапай можливість, як тільки вона з’являється. 

Знайди своє покликання та вдосконалюйся кожного дня із задоволенням. Бажаємо тобі успіху!

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами