Фриланс чи робота в офісі: як обрати ідеальний варіант для себе?

Фриланс чи робота в офісі: як обрати ідеальний варіант для себе?
Зараз на ринку праці існує безліч різних форматів роботи. Але питання про те працювати на себе чи бути найманим робітникам вже декілька років лишається актуальним. Адже працювати на себе – це так зручно, а працювати на когось – це так безпечно! Який варіант кращий? Сьогодні про це і поговоримо!

Зараз на ринку праці існує безліч різних форматів роботи. Але питання про те працювати на себе чи бути найманим робітникам вже декілька років лишається актуальним. Адже працювати на себе – це так зручно, а працювати на когось – це так безпечно! Який варіант кращий? Сьогодні про це і поговоримо!

Перш за все, щоб обрати ідеальний формат роботи, необхідно врахувати свої пріоритети. Для цього радимо звернути увагу на такі критерії:

Гнучкість та самостійність

Робота на себе відкриває купу можливостей. Ти можеш працювати будь-де, в будь-якій кав’ярні або навіть країні. Та що вже там – ти можеш навіть взагалі не працювати, якщо приймеш таке рішення! Крім цього, ти самостійно вирішуєш, які проєкти брати в роботу, скільки працювати та формуєш свій робочий день саме під себе. 

Робота з офісу ж зазвичай обмежує тебе фізично і ти підпорядковуєшся певному розпорядку дня для того, аби можна було координуватись з іншими членами команди. Також коли ми говоримо про найманих робітників, то як правило вони виконують таку роботу, яку їм надає керівництво. Тож вони майже не впливають на те, за який проєкт братись. 

Фінансова стабільність

Фрилансери самі регулюють свій дохід. Звісно, у цьому є як переваги, так і недоліки. З одного боку, ти маєш можливість заробляти стільки, скільки ти захочеш. Ти сам регулюєш свій дохід, кількість проєктів та потік клієнтів. З іншого боку, це може призвести до надмірного навантаження, адже процес пошуку, залучення та реалізації клієнтів повністю лежить на тобі. А тебе нема кому замінити, якщо захворієш або захочеш у відпустку. Необхідно дбати про це самостійно.

Роботі в компанії у більшості випадків є надійною. Тебе забезпечують клієнтами, гарантують роботу та регулярною оплатою. Мінус тут в тому, що самостійно ти не можеш впливати на свою заробітну плату, адже це вирішує керівництво. До того ж ти не можеш регулювати навантаження. Кількість проєктів не залежить від тебе, а отже це може призвести до вигорання. 

Кар’єрний розвиток

Твій шлях професійного зростання буде більш прозорим, якщо ти працюватимеш на компанію. Скоріш за все, там буде чітка ієрархія і ти точно бачитимеш, куди рухаєшся. Звісно, не у всіх компаніях чесний і прозорий шлях розвитку. Але це доволі легко можна відфільтрувати на перших етапах рекрутингу.

На фрилансі твій кар’єрний розвиток залежить лише від докладених тобою зусиль. Ти можеш багато працювати, але залишитись на тому самому місці. Адже твоє зростання – це окремий фокус, на який потрібно виділяти чимало часу та зусиль.  

Соціальний контакт

Робота в компанії майже завжди має на увазі роботу в команді. Адже за різні процеси, як правило, відповідають різні люди. Ви разом працюєте над однією спільною задачею та намагаєтесь довести її до ідеалу. 

Деяких людей це може дратувати. Ці робітники-одиначки частіше за все і стають фрилансерами. Бо робота на себе дає менше залежності від інших, а результат повністю залежить від тебе.

Вибір між фрилансом та роботою в офісі є надскладним, а саме тому має ґрунтуватись на ваших пріоритетах, цінностях та цілях. Важливо ретельно зважити всі ці фактори та зробити вибір, що відповідатиме твоїм кар’єрним прагненням. Також обов’язково пам’ятай, що ти можеш змінювати свої рішення, коли заманеться. Ти можеш почати працювати на себе або працевлаштуватись в компанію в будь-який момент. Головне – це твоє відчуття комфорту! 

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами