Самоцінність та питання про зарплату

Самоцінність та питання про зарплату
Напевно, кожний та кожна знайомі з тим тривожним відчуттям, яке виникає після запитання “А які ваші зарплатні очікування?”. У такі моменти охоплює паніка і страх помились в оцінці себе. А що, як я назву занадто багато? Або занадто мало? Ця тема дуже актуальна, адже сьогодні роботодавці все частіше стали формувати відповідь на запит працівників. А не навпаки. У цій статті поговоримо, як не помились в оцінці себе та більше не боятись подібних запитань!

Напевно, кожний та кожна знайомі з тим тривожним відчуттям, яке виникає після запитання “А які ваші зарплатні очікування?”. У такі моменти охоплює паніка і страх помились в оцінці себе. А що, як я назву занадто багато? Або занадто мало? Ця тема дуже актуальна, адже сьогодні роботодавці все частіше стали формувати відповідь на запит працівників. А не навпаки. У цій статті поговоримо, як не помилитись в оцінці себе та більше не боятись подібних запитань!

Перш за все, пам’ятай, що твої зарплатні очікування не мають братись “зі стелі”. Існує певний алгоритм, який тобі в цьому допоможе. Для того, щоб адекватно оцінити плату за свою роботу, необхідно поставити собі багацько запитань та розглянути кілька критеріїв. 

Який у мене досвід?

Не дарма це запитання стоїть найпершим. Адже саме твій досвід, вміння та навички визначають твоє місце на ринку праці. Як правило, новачки без досвіду заробляють небагато, а от ті хто вже має бекграунд можуть по праву просити більшу зарплатню. 

Якщо це нова для тебе сфера, не варто розраховувати на мільйони доларів. Однак якщо ти вже досвічений професіонал, погоджуватись на копійки теж не варто. Саме у цьому і полягає адекватний підхід до формування своїх зарплатних очікувань. Зарплатні очікування – це не про задерту або опущену голову. Тут мова завжди йдеться про чесність із самим собою.

Для того, щоб якісно проаналізувати свої навички та вміння, радимо згадати те, з чим ти мав справу раніше. Якщо навіть ти не маєш комерційного досвіду, згадай уроки в школі, пройдені курси або прогулянки з друзями. Якщо ж не знаєш, що в тебе гарно вдається, тоді на цьому етапі варто визначити для себе ту сферу, у якій ти б хотів себе спробувати. 

Яка середня ціна на ринку праці за таку роботу?

Проаналізувати це можна, наприклад на такому сайті як Work.ua. Там видається статистика майже по кожній професії. Але пам’ятай, що середня зарплата – це не універсальний показник. Може статись так, що у тій сфері, яку ти розглядаєш для роботи може взагалі не бути середніх показників в реальності. Як так? Це просто пояснити за допомогою математики. 

Якщо в омріяній тобою сфері працюють два умовних працівники. Працівник 1 заробляє 2000 гривень, а Працівник 2 – 50000 гривень. Середній показник виходить 26000 гривень, але насправді таку заробітну плату не отримує ніхто, адже там працюють або новачки, або дуже досвідчені. Варто пам’ятати про цю пастку, аби не схибити при оцінках себе.

Натомість середній показник може бути корисним для тебе, якщо розглянути його іншим чином. Припустимо, що ти вже з’ясував свій рівень, враховуючи досвід та навички. Тоді середня зарплата допоможе зрозуміти тобі на яку ціну ти можеш претендувати – вище або нижче середнього. Також не забувай, що середня з/п – це не тільки про гроші, але і про навички середнього рівня, які йдуть в обмін на цю оплату. 

Яка медіанна ціна на ринку праці за таку роботу?

З попереднього пункту стало зрозуміло, що орієнтувати на середній показник – це не завжди ефективно. А от медіану можна проаналізувати, хоч і зазвичай складніше. Тут тобі знадобиться уважність і терпіння. Показник медіани відображає те число, яке найчастіше зустрічається у вибірці. У нашому випадку – це ринок праці. За допомогою цього значення ти краще зрозумієш для себе, яку зарплату найчастіше готові пропонувати роботодавці за цю роботу. 

Для того, щоб визначити цей показник принаймні приблизно, прогортай вакансії з вказаним рівнем з/п та зверни увагу, яке число тобі трапляється найчастіше. 

Скільки мені готові платити на ринку праці? 

На це питання легко зможуть відповісти ті, хто вже мав якийсь досвід роботи. І насправді немає значення, чи релевантний він тій сфері, яку ти розглядаєш зараз. Легше за все розрахувати оплату погодинно і відштовхуватись від цього. Важливо не забувати, що тобі платять не лише за роботу, але і за те, як саме ти її виконуєш. Навіть якщо ти працюєш на фрилансі та отримуєш гроші суто за виконані завдання, це потрібно тримати в голові. Саме так і формується твоя самоцінність. 

Який для мене мінімум?

Це питання кінцеве, але не менш важливе за попередні. У формуванні своєї ціни необхідно пам’ятати, що гроші – це ресурс. Саме той ресурс, за який тобі потрібно буде жити. Тому важливо проаналізувати свої потреби та поточну життєву ситуацію. Якщо це нова для тебе сфера, але та ціну, яку пропонує ринок для тебе занизька, можливо варто подумати про інші сфери діяльності. Або ж для тебе це не так принципово і ти згодний чимось пожертвувати заради першого досвіду. 

Нагадаю ще раз, що твої зарплатні очікування – це питання чесності з собою. Чи вважаєш ти рівноцінним обміном умови, які тобі пропонують? Або ж чи є рівноцінним обміном ті умови, які пропонуєш ти роботодавцю?

Наостанок дуже хочеться додати, що насправді не існує надто високих чи низьких зарплатних очікувань. Є ті компанії, що готові платити тобі стільки, скільки ти хочеш. А є ті, які не готові. Тому питання самоцінності йде пліч-о-пліч до питання про зарплату. Цінуй себе і ти обов’язково знайдеш тих, хто теж цінуватиме тебе!

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами