ТОП-7 найбільш популярних професій-2023, яким вчаться на онлайн-курсах 

ТОП-7 найбільш популярних професій-2023, яким вчаться на онлайн-курсах - Фото 1
Ми живемо у світі можливостей, де можна опанувати професію усього за декілька місяців. Здобувати професію мрії не обов’язково в університеті, достатньо пройти курси. Без стресу, екзаменів та предметів, які тебе не цікавлять. Яким же професіям зараз вчаться на онлайн-курсах? Розберімося в цьому питанні детальніше!

Онлайн-курси заполоняють цей світ. Ми стільком крутим речам можемо навчитися зараз та ще й вдома. Але навіть після одного курсу навчання не закінчується, оскільки девіз сучасного світу: «розвивайся та вдосконалюйся кожного дня». І це правда, те наскільки швидко все змінюється, з’являються нові тренди, технології, професії, можливості — приголомшує. 

Найкращі курси постійно оновлюють свою програму, через це вони залишаються актуальними та популярними. Але, університети також змінюються, розвиваються. Та й наявність вищої освіти — все одно може стати важливою складовою успіху, тож не будемо нею нехтувати. Універи все ще актуальні, особливо для вузькопрофільних спеціальностей, яким можна навчитися тільки там. Головне обрати той заклад та спеціальність, що тобі подобаються, тоді навчання буде легким та цікавим.

Чому онлайн-курси такі популярні?

Є багато причин, наприклад:

Гнучкість. Онлайн-курси дають можливість вчитися в будь-який час та в будь-якому місці, використовуючи лише комп’ютер/телефон та Інтернет. Ти можеш підлаштувати графік навчання під свої потреби.

Широкий вибір курсів. Онлайн-курси дозволяють вибирати зі широкого спектра тем та дисциплін, що надає студентам можливість підвищити свої навички та знання в тих галузях, які їх цікавлять.

Економія часу та коштів. Онлайн-курси зазвичай коштують менше, ніж навчання в університетах та коледжах. Крім того, можна зекономити час, що зазвичай був би витрачений на дорогу.

Інтерактивність. На онлайн-курсах завжди є можливість поспілкуватися зі своїми колегами та звертатися до викладачів з будь-яких запитань. А практичні завдання та відеоуроки допомагають студентам більш глибоко зрозуміти матеріал.

Останні тенденції. Онлайн-курси, зазвичай, включають вивчення останніх технологій та тенденцій, що є на ринку. Відповідно підвищують твою конкурентоспроможність.

Тож які професій найбільш популярні на онлайн-курсах?

Насправді виокремити конкретне число професій складно, оскільки їх дійсно багато та всі вони цікаві. Ми виділили професії з різних напрямів. А також ті, що мають попит на наших курсах STUD-POINT. 

ТОП-7 найбільш популярних професій-2023, яким вчаться на онлайн-курсах - Фото 2

ТОП-7 найбільш популярних професій-2023, яким вчаться на онлайн-курсах:

  • SMM
  • SEO
  • Sales
  • Product Manager 
  • Рекрутер/ка
  • Web-дизайн

Пропонуємо ознайомитися з кожною більш детально. 

SMM-спеціаліст/ка

Спеціаліст/ка Social Media Marketing відповідає за допомогу бізнесу в досягненні певних цілей через соціальні мережі. Кожен бренд, компанія відрізняються один від одного. Тому для фахівців SMM не існує універсального підходу. Вони повинні володіти широким спектром знань, щоб впоратись з усіма задачами успішно.

Курси з SMM напряму дуже популярні. Основне, чому вони навчають — створення та ведення акаунтів компанії або бренду в популярних соціальних мережах (Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Twitter, LinkedIn тощо). А саме, як необхідно розробляти стратегію просування, аналізувати конкурентне середовище, комунікувати з цільовою аудиторією, проводити рекламні та маркетингові заходи тощо. 

SEO-спеціаліст/ка

Ще один варіант, які курси можна пройти — Search Engine Optimization. Спеціаліст/ка з пошукової оптимізації (SEO) тестує, аналізує та змінює вебсайт таким чином, щоб він був оптимізований для пошукових систем і згодом займав вищі позиції в результатах пошуку, наприклад, в Google.

Окрім цього SEO-спеціаліст/ка виконує оптимізацію сторінок вебсайту, щоб створити позитивний користувацький досвід, збільшити відвідуваність вебсайту, кількість потенційних клієнтів та впізнаваність бренду.

Sales Manager 

Професія, що пов’язана з продажами та управлінням продажами. Основна мета онлайн-курсів з Sales Manager — це навчити збільшувати продажі продукту або послуги компанії.

Зазвичай працювати потрібно в команді з іншими продавцями та менеджерами зі збуту, а також з іншими відділами компанії, такими як маркетинг, фінанси та виробництво. Sales Manager відповідає за визначення стратегій продажів, планування продажів, ведення переговорів з клієнтами, укладання угод, контроль за виконанням продажів, а також за аналіз результатів продажів та розвиток нових стратегій продажів.

Product Manager

PM — спеціаліст/ка в галузі менеджменту, що займається управлінням продуктом або послугою компанії. Зазвичай відповідає за весь життєвий цикл продукту — від його розробки та запуску на ринок до підтримки та оновлення після його випуску.

На онлайн-курсах з PM необхідно навчитись визначати потреби клієнтів і більш широкі бізнес-цілі, які повинен виконати продукт або функція, формулювати, як виглядає успіх продукту, і як згуртовувати команду, щоб перетворити це бачення в реальність.

Рекрутер/ка

Рекрутер – це людина, яка спеціалізується на пошуку талановитих фахівців для компанії або на підборі кандидатів на вакансії для клієнтів рекрутингової агенції. Основна мета — знайти та залучити найкращих кандидатів на відповідну посаду. На такі курси краще піти тим, кому подобається спілкування та взаємодія з людьми.

Професія вимагає вміння слухати та спілкуватися, щоб визначити, які навички, риси характеру чи попередній досвід мають бути пріоритетними для відкритої вакансії.

Web-дизайнер/ка

Веб-дизайнери створюють вебсайти та вебсторінки, поєднуючи будь-яку кількість візуальних елементів дизайну, включаючи текст, фотографії, графіку, анімацію та відео. Можна створити абсолютно новий вебсайт або просто оновити дизайн і макет наявних сторінок.

Один із найбільш популярних напрямів курсів, оскільки веб-дизайнери не несуть основної відповідальності за знання того, як працює код. Натомість їхня увага зосереджена на створенні естетично привабливого дизайну, щоб користувачі мали позитивний користувацький досвід під час відвідування вебсайту. 

Доволі цікаві професії, які потрібні кожній сучасній компанії. Про них ти можеш дізнатися більше на платформі STUD-POINT та сторінках в соц. мережах вже зараз! Головне обрати ту професію, що буде приносити тобі задоволення. Спеціальність, яка буде до вподоби саме тобі. А усю інформацію про онлайн-курси від STUD-POINT ти можеш знайти — ось тут

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email
Ми почали прямий етер!
Приєднуйся до нас

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами