Як використати синдром самозванця собі на користь?

Як використати синдром самозванця собі на користь?

З синдромом самозванця, певно стикався кожен та кожна з нас хоча б раз у житті. Відчуття нікчемності, недосвідченості й постійно переслідує думка, що ти ще недостатньо знаєш, щоб бути експертом. Назва синдрому говорить сама за себе – наче ти назвав себе тим, ким насправді не є. Сьогодні існує багато кар’єрних коучів, тренерів, психологів, які вчать нас долати ці перешкоди. Але що якщо зробити синдром самозванця своєю перевагою? Чи можливо це? Сьогодні про це і поміркуємо!

Насправді таке відчуття може спіткати не тільки молодих спеціалістів, але і досвічених професіоналів. І його головна небезпека. Адже не важливо, як багато ти маєш досвіду та знань – це не врятує тебе від відчуття “недостатності”. 

Важливо також розуміти, що синдром самозванця, як і будь-який інший різновид сумнівів та невпевненості в собі, працює проти тебе лише якщо ти слідуєш йому несвідомо. А тобто – не рефлексуєш. Не дарма ж кажуть, усвідомлення проблеми – перший крок до її вирішення. Але сьогодні ми зібрались тут не для того, щоб тебе лікувати. Пропонуємо розібратись з тим, які якості, притаманні цьому синдрому, можуть стати нам корисними.

Самокритичність

Людям з синдромом самозванця притаманна надмірна критика себе та своїх дій. Вони рідко задоволені своїми результатами та, як правило, впевнені, що завжди можна краще. Саме остання думка і стане нам корисною. Адже справді, “завжди можна краще”. І ніхто не забороняє нам вдосконалюватись, вчитись на своїх помилках та видавати щоразу – кращий варіант. 

Наша мета – не прибрати самокритичність, адже так ми просто станемо сліпими до своїх невдач або надто вразливими до зовнішніх зауважень. наша мета – навчитись пробачати себе за помилки. Адже вони стаються з усіма. Помилки – це ніколи не привід сумувати або взагалі закидувати справу. Наші невдачі, так само як і вдачі, можуть існувати та мають повне право називатись досвідом. 

Перфекціонізм

Не всі спеціалісти можуть похвалитись вмінням докладати багато зусиль та уваги до деталей. А от люди з синдромом самозванця можуть! Як правило, вони дуже мотивовані до того, щоб зробити свою справу якісно та ідеально. Високі стандарти в їхній роботі спонукають їх до постійного розвитку та зростання.

Також люди, перфекціоністи часто мають звичку підходити до роботи систематично та організовано. Вони вміють ефективно використовувати свій час, планувати свою роботу та структурувати процеси. Їхня здатність ретельно перевіряти дрібнички, продумувати все до деталей та бачити роботу в комплексі – це чудові якості, які можуть привести до великих кар’єрних звершень.

Амбіційність

Люди з синдромом самозванця мають неприховане велике бажання досягти висот. Про це нам свідчать їхні високі стандарти у роботі. Вони бувають вимогливими як до себе, так і до інших. Але іноді саме ця їхня якість спонукає їх до того, щоб не зупинятись і досягати все більшого і більшого.

Також амбіційні люди з синдромом самозванця не бояться брати на себе відповідальність та завжди зважають на ризики. Вони легко можуть братись за нові ідеї, проєкти та втілювати їх. Це дозволяє їм використовувати купу нових можливостей.  

Звісно, всі ці якості можуть переходити певну межу і тоді нести загрозу для твоїх цілей та кар’єрних планів. Також синдром самозванця часто супроводжується високим рівнем тривоги та навіть відрази до себе. У такому випадку ми радимо краще звернутись до спеціалістів, які точно допоможуть тобі з цим впоратись.

Однак так чи інакше тепер ти знаєш, що синдром самозванця буває не таким вже й страшним, якщо навчитись використовувати його правильно. І ми щиро віримо, що у тебе все вдасться!

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email
Ми почали прямий етер!
Приєднуйся до нас

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами