Digital-тренди 2022

digital_trendy_2022
У цьому матеріалі ми розповімо про основні digital-тренди 2022. Дамо відповідь на питання, чи варто готуватися до життя у метавсесвіті і скільки секунд тримається увага споживачів. Покажемо, чим корисні для брендів можуть бути вузькі спільноти і створення ефективних служб підтримки.

Метавсесвіт

Все почалося із Facebook. Далі ініціативу підхопили Amazon. Microsoft і, навіть, Disney. Тому, щоб підтримувати digital-тренди 2022 для брендів уже зараз важливо цифровізувати свій продукт, запускати розпізнання товарів у Reels і впроваджувати голосовий пошук. Наприклад, дуже скоро Instagram стане AR-порталом для Facebook за допомогою окулярів та інструментів доповненої реальності і буде використовуватися як платформа для демонстрації, взаємодії та поширення NFT-контенту.

Увага споживача

Про це говорять усі, але мало хто по-справжньому звертає увагу на той факт, що бренду необхідно зацікавити протягом перших 3-5 секунд. У звіті Instagram по переглядах Reels вказано, що середня тривалість перегляду відео 1 секунда! Тому швидкий і динамічний контент назавжди залишиться в тренді. На додаток до коротких відео бренди також можуть використовувати опитування, стікери та гейміфікацію.

UCG стане головним фактором довіри

Якісного контенту від бренду уже не достатньо для того, щоб переконати клієнта. Для цього є кілька причин. По-перше, покоління Z і мілленіали довіряють брендам значно менше, ніж попередні покоління. По-друге, дослідження Stackla показало, що для 50% контент у соцмережах є вирішальним для здійснення покупки. Тому у digital-тренди 2022 активно входить User-generated content. У цьому році виграють ті бренди, які застосують social listening і заохочують користувачів створювати контент.

Вузькі спільноти

Переповнені соцмережі створюють інфошум, тому користувачі шукають спокійні, тихі спільноти зі «своїми» людьми. Замість погоні за широкою аудиторією краще сфокусуватися на вузьких нішах. Менше – не значить гірше. Досягти цього можна двома шляхами:

  • створювати ком’юніті навколо бренду;
  • заявити про себе у ньому. Для цього потрібно добре проаналізувати вашу цільову аудиторію і релевантні спільноти, щоб використовувати актуальну рекламу.

Соціальна підтримка

Під час пандемії суспільство стало більш нервовим і дратівливим. Це означає, що воно вимагає негайної підтримки чи фідбеку від брендів, коли того вимагає ситуація. При цьому, спілкування у чат-ботах чи FAQ уже недостатньо. Клієнти хочуть особистого спілкування, а ще активно розповідають про свій негативний досвід у соцмережах. Для того, щоб підвищити довіру до бренду у 2022 необхідно:

  • підключити social listening і відслідковувати думки у соцмережах;
  • організувати повноцінну службу підтримки і синхронізувати запити споживачів зі всіх каналів;
  • документувати процеси. Підтримка повинна бути організованим процесом – варто створити методологію і скрипти, за яким будуть працювати усі ваші співробітники.

Щоб дізнатися більше про digital-тренди 2022, а також отримати квиток у цифровий маркетинг, реєструйся на Digital School від STUD-POINT. Це – двотижневий інтенсив з лекціями від ТОП-спікерів, вирішенням практичного кейсу і змогою опанувати 7 найважливіших сфер у діджиталі.

Текст: Макуха Катерина

Читай також: кібербезпека і когнітивна психологія: тренди 2022, які потрібно знати кожному

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email
Ми почали прямий етер!
Приєднуйся до нас

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами