Не бійтеся свого інтерв’юера або 5 порад, як налагодити контакт з ейчаром

Людина — істота соціальна. Ми постійно комунікуємо з іншими, налагоджуємо контакти та будуємо стосунки. Але часом відчуваємо й страх перед спілкуванням, особливо під час співбесіди. Кожен новий контакт викликає дискомфорт і робить нас заручником власних переконань. Це заважає будувати кар’єру, розширювати коло знайомств та самореалізовуватися.

Разом з HR-ом компанії TCM Group Ukraine Вячеславом Назаренком ми зібрали 5 ефективних способів, які допоможуть навчитися не боятися спілкування та максимально комфортно почувати себе під час працевлаштування.

1. Підготуйтеся до інтервʼю по максимуму

Ознайомтеся з сайтом компанії, в якій хочете працювати, складіть перелік питань до ейчара. Під час співбесіді відповідайте чітко, не нервуйте. Щоб бути переконливими, заздалегідь змоделюйте ситуацію разом з рідними чи знайомими.

2. Будьте чесними та щирими

У жодному разі не брешіть у своєму резюме щодо знання мов, кейсів, причини зміни роботодавця чи досвіду роботи. Вас можуть запитати про що завгодно, тож переконайтеся в тому, що зможете дати чітку й розгорнуту відповідь на будь-яке запитання.

3. Подбайте про свій моральний стан

Уявіть найгірший сценарій розвитку розмови з рекрутером або ейчаром, коли щось може піти не так, співрозмовник засумнівається у вашій компетентності або ж одразу відмовить в роботі. Найімовірніше, це не змінить докорінно ваше життя, як би прикро не було. Сприймайте співбесіду не як доленосний момент, а приємну зустріч за кавою.

4. Пам’ятайте, ейчар не кусається

Ейчари — теж люди. Зі своїми слабкостями, смаками і професійними вподобаннями. Основне завдання інтерв’юера — не допитати, а дізнатися про ваш досвід роботи та очікування, розповісти про компанію у максимально продуктивній та приємній для обох розмові.

Тому просто розслабтеся і поспілкуйтеся 🙂

5. Just be happy

Багато хто боїться виглядати безглуздо. Але це дурниці. Будьте позитивними. Головна цінність будь-якої компанії — її співробітники. Співбесіда створена саме для того, аби дізнатися, чи розділяє потенційний кандидат цінності компанії, у яку хоче влаштуватися. Зазвичай позитивне мислення в пріоритеті, тому просто залишайтеся собою.

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами