Як справлятись з негативними емоціями на роботі?

Як справлятись з негативними емоціями на роботі?
Майже все, що ми робимо, пов’язане з емоціями, навіть на роботі. Нам важко не бути емоційними. Хоча загалом добре бути в контакті зі своїми емоціями та не придушувати їх. Але є ситуації, коли ми повинні якось керувати ними.

Емоційні спалахи на роботі можуть бути пов’язані безпосередньо з робочими питаннями або зі стресами з нашого особистого життя, які переходять у робочий простір. Вміння справлятися з емоціями (особливо негативними) часто розглядається як показник професіоналізму. Зараз, коли більшість людей працює з дому — це ще актуальніше. Оскільки особисті та робочі межі дуже розмиваються.

Від чого залежить наш емоційний стан на роботі?

З питань керування емоцій проводиться багато досліджень. Якщо розглянути корпоративну культуру, деякі експерти виділяють кілька потреб, які необхідні кожному співробітнику:

  • Компетентність — це означає відчувати себе компетентним у своїй роботі, бути здатним виконувати свою роботу відповідно до очікувань.
  • Зв’язок з командою — це означає мати стабільні, підтримуючі, дружні робочі стосунки з керівником та колегами, а також відчувати себе важливою частиною команди.
  • Автономність — це означає, що тобі довіряють виконувати свою роботу без мікроменеджменту.

З певної точки зору, пригнічувати чи придушувати емоції, позитивні чи негативні, ніколи не є добре. Однак нашими емоціями потрібно керувати, щоб ми могли функціонувати в різних ситуаціях.

Як впоратись з негативними емоціями?

Порад багато, але є кілька основоположних:

Не дозволяй емоціям керувати тобою — керуй ними.

Для цього можна використовувати різні підходи до боротьби з негативними емоціями:

  • Розпізнай емоції.
  • Зрозумій їх, які це емоції та що їх викликало.
  • Керуй своєю реакцією на такі емоції.

Якщо розібратись більш детально, то щоб навчитись керувати негативними емоціями потрібно достатньо часу та практик. Але є кроки, які допомагають справитися з емоціями:

Відокремлення

Спробуй залишити особисті справи та проблеми вдома. Навіть якщо ти працюєш з дому, встанови часові межі для роботи. Це допоможе контролювати емоції, щоб вони не впливали на твою продуктивність, якість роботи та стосунки с колегами. 

Також це правило працює і навпаки, негативні моменти пов’язані з роботою, залишаються на роботі. Хороша практика — відпускати гнів, розчарування і незадоволення в кінці кожного робочого дня.

Якщо тримати негативні емоції в собі, вони накопичуються, як пліснява, доводячи тебе до точки зриву. Тому найкраще випускати такі емоції щодня, щоб запобігти зриву. Для цього потрібно навчитись відокремлювати, а ще можна запланувати приємні заняття після роботи з друзями та родиною.

Глибоке дихання та техніки релаксації

Це допоможе впоратися з такими емоціями, як тривога, занепокоєння, розчарування та гнів. Роби глибокі вдихи, повільно вдихаючи та видихаючи, поки не заспокоїшся. Повільно порахуй до 10. Можна прогулятися, щоб заспокоїтися, і послухати музику, що допоможе розслабитися. Поговори з кимось, хто може допомогти тобі заспокоїтися та вислухати тебе.

Ще є правило 10 секунд. Це особливо корисно, якщо ти відчуваєш злість, розчарування або навіть лють. Якщо ти відчуваєш, що емоції посилюються, спробуй порахувати до 10, щоб взяти себе в руки.

З’ясуй ситуацію

Перед тим, як реагувати, корисно прояснити ситуацію, навіть якщо це може бути просте непорозуміння. Завжди перед тим як реагувати — з’ясуй максимум фактів. Дуже часто ми навіть не дізнавшись повну картину проблеми, починаємо реагувати, створюючи ще більше проблем та стресу. 

Тому важливо зробити вдих-видих та провести своє «дослідження». А потім робити висновки та якось реагувати. Холодний розум в таких випадках потрібен найбільше. 

Виплесни свої емоції за допомогою фізичних вправ

Замість того, щоб втрачати самовладання, заплануй вийти на бігову доріжку або піти на заняття з кікбоксингу, щоб випустити весь негатив з організму.

Фізичні вправи — це також хороший спосіб отримати солідну дозу ендорфінів, що підвищують настрій. Крім того, фізичні вправи допоможуть зняти фізичну напругу у тілі.

Ніколи не відповідай і не приймай рішення в гніві

У наш час миттєвої комунікації легко просто відправити електронний лист або повідомлення, про які ти можеш пошкодувати пізніше. Ніколи не дозволяй емоціям затьмарювати свої судження.

Відмовся від будь-якої комунікації, поки ти ще злий/-а. Надрукуй повідомлення, але збережи його як чернетку і відклади. Перечитай його наступного дня або навіть дай комусь, кому довіряєш, поглянути на нього, перш ніж надсилати.

Вивчи свої тригери

Дуже корисно знати, що саме тебе засмучує або злить. По можливості пропрацюй це, чому це викликає такі сильні емоції.  Таким чином, ти зможеш підготуватися до того, щоб зберігати спокій і спланувати свою реакцію, якщо така ситуація трапиться. Можливо, навіть зможеш передбачити реакцію іншої сторони.

Плюс, знання своїх слабких сторін допоможе в стресовій ситуації швидше зібратися та відреагувати без зайвих емоцій.

Поважай інших

Стався до своїх колег так, як би хотілось, щоб ставилися до тебе.

Якщо людина поводиться грубо, не потрібно відповідати їй взаємністю. Ми можемо залишатися ввічливими й просто бути твердими та наполегливими, не проявляючи при цьому агресії. Часто грубі люди заспокоюються, якщо не отримують реакції та розуміють, що вони єдині, хто кричить у кімнаті.

Перепрошуй за будь-який емоційний спалах

Іноді наші емоції беруть гору над нами.

Якщо у тебе стався емоційний спалах, попроси вибачення перед людиною. Не потрібно виправдовуватися чи захищатися. Достатньо просто сказати: “Мені шкода. Я погано відреагував/-ла” та це може мати велике значення.

Емоції не треба стримувати — це правда. Але від них не повинні страждати інші люди. Відноситись до людей так, як хотілось, щоб відносились до тебе класне правило чи порада. Навіть, якщо тобі не відповіли тим же — не засмучуйся та не бери це до уваги. Можливо ця людина ще тільки вчиться керувати своїми емоціями. 

Але, якщо через роботу ти постійно відчуваєш негативні емоції та стрес, це час знайти іншу роботу. Тому що при постійному емоційному навантаженні можуть виникнути гірші наслідки ніж просто поганий настрій. Цінуй себе та своє здоров’я, а нові можливості завжди з’являться.

Позитив та хороші емоції попри все, навіть на роботі. Негативні емоції також є і важливі, але нам необхідно справлятись з ними, прийняти та відпустити. Роби добрі справи, гуляй з друзями, родиною, медитуй, займайся творчістю — це допоможе розслабитися та відпочити. 

Бажаємо тільки хороших емоцій та позитивного настрою! А більше цікавих статей і порад дивись на блозі та в Instagram.

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами