Кейси маркетингових кампаній, які реально спрацювали

top_writer

top_writer

Топ-5 професій для студентів: з'ясуйте, яка робота найкраще підходить для початку кар'єри. Ваш перший крок до професійного розвитку!

Від маркетингових кампаній залежить те, наскільки популярним буде продукт компанії серед споживача. Ось деякі приклади, які можна імплементувати вже зараз⚡️

COMFY
Компанія стартувала свою рекламну кампанію із періоду Back to School, знявши декілька нетипових роликів, які розказували про реальні проблеми школярів, їх потреби та шляхи вирішення. Основну увагу вони зосередили саме на клієнтах, а їхнім посилом був: те, що важливо для тебе, важливо і для Comfy.

Glovo
Рекламна кампанія іспанського сервісу доставки «Glovo везе тобі все» швидко спрацювала: вже за короткий час ця компанія стала популярною, а характерні жовті рюкзаки кур’єрів ми бачимо буквально скрізь. Вони поставили собі за ціль стати найбільш скачуваним додатком та найпопулярнішою службою доставки в Україні. Використовували для цього вони ТБ, діджитал (SEO, SMM, GDN), inbound- і influencer-маркетинг, спільні проєкти з партнерами (MasterCard, Auchan і ексклюзивно з McDonalds), а також різні заохочення та бонуси для своїх постійних клієнтів.

Wog
Маркетингова кампанія цієї компанії проводиться під гаслом: «Їздять не машини, їздять люди». Wog запустили акцію, головним призом якої буде будиночок на колесах. Окрім головного призу, буде ще чимало інших призів, які безумовно класно заохочують споживачів.

МакДональдс
Метою маркетингової кампанії маку було те, щоб якомога більше людей приходили в ресторан, щоб поснідати, а не тільки на обід чи вечерю. «Сонце, поснідаєш?» – таким гаслом закликали відвідувачів.
Для комунікації використовували канали з великим охопленням — ТБ і зовнішню рекламу, радіо і соціальні мережі. В результаті кампанії 1 млн українців додатково почали снідати в МакДональдз.

А тепер поговоримо про певні хитрощі, до яких у різні часи вдавалися відомі бренди.

Pepsi
Крутою маркетинговою кампанією було продаж «газованої води» у часи Великої Депресії. У той час Coca-Cola продавала свої напої в пляшках по 170 мл., тоді як Pepsi тиражувала свій напій тарою на всі 340 мл. Ціна Pepsi була такою ж як і в Coca-Cola: 5 центів за пляшку. Таким чином протягом двох років, починаючи з 1936-го року компанія збільшила свій прибуток і продажі в два рази.

IKEA
На початку своєї діяльності кампанія була зовсім неуспішною. Як виявилося, причина неуспішності була простою: дизайн американцям подобався, проте їх повністю не влаштовували габарити, які не відповідали великим розмірам їхніх будинків. Все, що було потрібно зробити – збільшити габарити меблів.

Більше кейсів маркетингових кампаній читай тут.

Читай нашу статю про професії, які потребують знань в маркетингу за посиланням.

P.S. Якщо хочеш покращити свої знання у сфері маркетингу, а отже і в кожній з цих професії по трішки, швидше реєструйся на Marketing school by STUD-POINT за посиланням. Це ТВОЯ можливість стати топовим спеціалістом і стартувати кар’єру в крутій компанії!!

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами