Як це – після стажування в Enavate Academy отримати джоб-оффер

top_writer

top_writer

Топ-5 професій для студентів: з'ясуйте, яка робота найкраще підходить для початку кар'єри. Ваш перший крок до професійного розвитку!
У сучасному світі стажування – ідеальний варіант за кілька місяців отримати роботу в топовій компанії. STUD-POINT продовжує розповідати історії української молоді, якій вдалося стартувати кар’єру вдало.

– Давай знайомитись! Розкажи про себе. Де ти навчався?

Я – Андрій, і мені 26. Закінчив університет кілька років тому за спеціальністю «Геодезія». Зрозуміло, що з програмуванням вона ніяк не пов’язана.

– Як дізнався про Enavate Academy? Чому вирішив узяти участь у проєкті? 

Коли я зрозумів, що програмування – штука цікава, почав шукати різні вакансії або можливості для стажування, де не потрібно багато досвіду. У мене є друг, який вже тривалий час працює в Enavate. Він і порадив мені спробувати взяти участь в Enavate Academy.

Мені не довелося довго чекати, оскільки у компанії часто проходять такі академії за різними напрямками Microsoft Dynamics лінійки, як-от F&O (Finance and Operations), CE (Customer Engagement) та BC (Business Central/Navision) для майбутніх девелоперів та бізнес-аналітиків.

– Як проходив відбір? Чи складно було потрапити на навчання?

Кожен може спробувати свої сили, як мінімум подати заявку. Якщо у тебе є величезне бажання і невеликий технічний бекграунд, пройти всі етапи буде не так вже і складно. Спочатку отримуєш тестове завдання, засноване на знанні шкільної математики і баз даних. Якщо математичні завдання зовсім нескладні, то з базами даних все не так просто. Особисто мені довелося читати додаткову інформацію.

Наступний етап – зустріч з викладачем англійської для перевірки рівня мови. Це 30-хвилинна зустріч, на якій потрібно перекласти речення англійською. Також треба було переглянути відео і коротко розповісти, про що воно. Через певний час ти дізнаєшся, пройшов чи ні. Усі кандидати, які отримали позитивну відповідь, слухали курс лекцій від розробників компанії Enavate. Заняття тривали два місяці тричі на тиждень в онлайн форматі.

Зазначу, що до фіналу дійшли не всі, оскільки академія – це чудовий шанс зрозуміти, подобається тобі обраний напрямок чи ти ти шукаєш щось інше для себе. По завершенню Enavate Academy потрібно було виконати фінальний проєкт, за результатами якого і проходив відбір на стажування в компанію.  

Коли стажування почалося, кожен інтерн мав свого ментора, який із задоволенням допомагав заглибитися у ВС-практику і ділився власним досвідом.

– Чому ти вирішив обрати саме розробку? Наскільки ця сфера нині перспективна для України? 

В якийсь момент я зрозумів, що геодезія – точно не моє. До того ж, мій друг, який порадив прийти в Enavate, постійно говорив, що програмування нині дуже перспективне. У цій сфері є постійний розвиток, її легко можна вивчити з нуля, пройшовши Enavate Academy. Тому я дав собі місяць, щоб зануритися в програмування і зрозуміти, підходить воно мені чи ні. Виявилося, що так. Я постійно щось читав, вивчав, дивився відео і подумав, що варто спробувати.

Можу впевнено сказати, що програмування входить до однієї з найперспективніших сфер в Україні, бо вона не залежить від нашого ринку. Багато замовлень надходять з Європи та Північної Америки. Робота буде завжди, оскільки потрібно підтримувати вже існуючий код, писати новий і допомагати компаніям вести їхній бізнес. 

– У результаті ти отримав джоб-оффер від Enavate. Над чим зараз працюєш?

Моя посада називається Solution Developer Associate. Зараз я працюю з CRM-системою для малого та середнього бізнесу від Microsoft. Її стара версія називалася Navision, ім’я нової – Business Central. Це програма для управління усіма бізнес-процесами компанії. У ній можна контролювати фінанси, вести облік працівників, поставку товарів і на основі цих даних приймати зважені рішення. Моє завдання полягає в індивідуалізації цієї програми для конкретного підприємства, я додаю новий функціонал або прибираю зайвий.

Читай про стажування більше: Enavate Internship: твоя можливість стартувати кар’єру в розробці.

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами