Хто такий Python developer?

Хто такий Python developer
Світ ІТ дуже великий та цікавий, зі спеціальностями різних направлень. Іноді складно одразу обрати чим ти хочеш займатися, оскільки варіантів дійсно багато. Тому ми вирішили допомогти ознайомитися більш детально з однією з ІТ спеціальностей — Python developer. Можливо, ця професія саме для тебе.

Трішки інформації про Python

Python — це мова програмування, яка використовується для різноманітних завдань програмування, включаючи штучний інтелект (ШІ), машинне навчання, аналіз та візуалізацію даних. Інші сфери застосування включають програмування додатків, веб-розробку, розробку ігор, кількісний та якісний аналіз, створення нових мов програмування та розробку додатків для графічного дизайну. Тому опановування мови Python та її застосування відкриває двері до працевлаштування в різних галузях.

Це одна з найпростіших для вивчення мов програмування, оскільки вона надає перевагу читабельності та спирається на синтаксис, який дуже схожий на команди англійської мови. Також потрібно менше рядків коду для виконання завдань у порівнянні з іншими мовами, такими як Java та C або C++.

Хто такий Python developer?

Це розробник/-ця, що проєктує, кодує і розгортає проєкти розробки на мові Python. Робота, яку необхідно виконувати, залежить від галузі, компанії та сфери діяльності, але по суті ти будеш використовувати код для створення сайтів та додатків, або працювати з даними та штучним інтелектом. Ось декілька прикладів, що може входити в обов’язки:

  • Проєктування та створення ефективних вебсайтів і додатків.
  • Написання багаторазового, протестованого та ефективного коду на Python.
  • Інтегрувати рішення для зберігання даних.
  • Створювати інтеграційні системи.
  • Інтегрувати користувацькі елементи та розуміти вимоги кінцевого користувача.

Які навички потрібні для роботи Python developer?

Знову ж таки, обов’язки в залежності від компанії можуть відрізнятися, але ось деякі з основних навичок, які знадобляться кожному, щоб стати Python розробником:

Навички роботи з Python

Python developer повинен/-на вивчити об’єктноорієнтоване програмування, базовий синтаксис Python, семантику, примітивні типи даних та арифметичні оператори.

Бібліотеки Python

Однією з головних переваг Python є величезний вибір доступних бібліотек. Необхідно добре орієнтуватися в тому, що є на ринку, і використовувати наявні бібліотеки з максимальною користю. 

Фреймворки Python

Важливо бути обізнаним/-ою з доступними фреймворками, які можуть бути надзвичайно корисними в залежності від завдання, включаючи Django, Flask, CherryPy, web2py, TurboGears та Grok.

Бібліотеки ORM

Бібліотеки Object Relational Mapper (ORM) — допомагають писати код на Python замість SQL для створення та зміни даних і схем у базі даних.

Універсальність, простота використання та доступність Python роблять її привабливим програмним рішенням для багатьох найпоширеніших програм в Інтернеті. Наприклад, Python використовують: Google, Netflix, YouTube, Facebook. Тому Python developer популярна та багатопрофільна професія, яка може застосовуватись у різних та дуже цікавих сферах. Відповідно можливостей для працевлаштування є багато.

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email
Ми почали прямий етер!
Приєднуйся до нас

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами