Хто я? Яку професію обрати?

Вибір професії – завжди дуже відповідальна справа. На жаль, часто в школі, а іноді і в університетах нас не вчать розуміти себе та дослуховуватись до своїх прагнень. Батьки вдома насаджують своє бачення та свої ідеї про наше майбутнє. А серед цього всього треба навчитись вибирати себе. 

Вибір професії – завжди дуже відповідальна справа. На жаль, часто в школі, а іноді і в університетах нас не вчать розуміти себе та дослуховуватись до своїх прагнень. Батьки вдома насаджують своє бачення та свої ідеї про наше майбутнє. А серед цього всього треба навчитись вибирати себе. 

Вибір професії – це завжди питання своїх бажань та інтересів. З ними буває складно розібратись, але ми обіцяємо допомогти своїми порадами! 

Порада №1. Список мрії

Склади список тих речей, від яких ти в житті отримуєш задоволення. Кататись на велосипеді, писати конспекти, читати книжки… – будь-що! Обов’язково звертай увагу саме на те, що тобі подобається, а не на те, що ти добре вмієш або часто робиш. Це допоможе тобі згодом обрати ту професію, що приноситиме тобі задоволення. 

Звісно, цей список може змінюватись. Точніше сказати, він буде змінюватись! Наші бажання та захоплення мінливі і це факт. Але не бійся записати все, що тобі подобається. Можливо серед твоїх захоплень вже є справа всього твого життя! 

Порада №2. Список мрії (2)

Так само випиши професії, що тебе приваблюють. А поруч обов’язково вкажи, що саме з обов’язків на цій роботі тобі подобається. Радимо орієнтуватись на сучасні професії. А їх насправді безліч! Психолог, HR-менеджер, розробник ПЗ, дизайнер, SEO спеціаліст… 

Якщо ти плануєш довготривале навчання, то орієнтація на сучасні професії допоможе тобі забезпечити тобі працевлаштування у майбутньому. 

Порада №3. Шляхи до мрії

Продумай свій план. Що тобі потрібно для того, щоб почати працювати у цій сфері, на цій посаді, за цією професією? Можливо, це шокує, але не всі професії потребують червоного диплому з найкращого ВНЗ України. Але деякі потребують. Яка ситуація у тебе? 

Порада №4. Що тебе зупиняє?

Дуже корисне запитання для того, щоб усвідомити свої заперечення та сумніви. На кожен сумнів напиши причину, чому ти можеш це зробити. Вийде така собі міні-сварка з самим собою. Але воно того варте! Це допоможе тобі не гаяти час та більше не шукати відмовки. 

Порада №5. Дій

Згідно з планом. Він уже в тебе є. Залишилось лише втілити. А після попереднього пункту в тебе більше не лишилось відмовок! Ми віримо в тебе і завжди допоможемо, якщо що 😉 

Обрання професії – це перший крок на шляху твого кар’єрного розвитку. Це перше рішення, яке визначає, куди ти будеш рухатись далі. А тому дуже важливо, щоб це рішення приймав(ла) саме ти! Адже повір нам, рухатись зі своєю мотивацією набагато приємніше, ніж з чужою.

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email
Ми почали прямий етер!
Приєднуйся до нас

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами