Чому починати кар’єру зі стажування завжди гарна ідея? Історії стажерів Boosta

top_writer

top_writer

Топ-5 професій для студентів: з'ясуйте, яка робота найкраще підходить для початку кар'єри. Ваш перший крок до професійного розвитку!
Нещодавна команда маркетплейсу цифрового дизайну MasterBundles, що входить до міжнародної ІТ-компанії Boosta, провела конкурс на оплачуване стажування на позицію Youtube Outreach Specialist. За його результатами одразу два щасливчики приєдналися до Boosta. Ми поспілкувалися з ними та з організатором стажування для того, щоб зрозуміти ключові переваги такого типу навчання/роботи. А ще дізналися секрети, як потрапити на стажування до омріяної компанії.

Знайомтеся з героями нашого матеріалу:

Микола Токарєв, CEO MasterBundles (Boosta), організатор стажування
Софія Чорномаз, Youtube Outreach Intern та студентка 3 курсу Національного університету «Києво-Могилянська академія»
Назар Михайлюк, Youtube Outreach Intern та студент 4 курсу Національного університету водного господарства та природокористування

Чому стажування – завжди гарна ідея?

Погляд зі сторони компанії
Микола Токарєв, CEO MasterBundles (Boosta)

В ІТ-компаніях та стартапах потрібні люди, які максимально швидко вчаться, готові пропонувати нові ідеї та не бояться нових викликів. Саме такою зараз є сучасна українська молодь. Тож коли виникла потреба в пошуку фахівця для роботи з розміщенням рекламних матеріалів у Youtube, у нас навіть не виникло сумнівів: нам треба знайти крутого, адекватного та розумного студента. І найкращий формат для цього — стажування. Чому? У мене на це є два аргументи: 

Перше. Зазвичай, стажер — гнучкий та мобільний. Він хоче розвиватися та швидко поглинає нові знання. До того ж, це можливість одразу навчити спеціаліста нашим стандартам роботи та комунікації й не витрачати час на «перенавчання». 

Друге. Важливо розуміти, що пошук спеціалістів завжди передбачає залучення додаткових ресурсів: як фінансових, так і часових. І дуже шкода, коли ви витратили багато годин на те ж навчання, адаптацію, а спеціаліст не впорався з роботою чи виявився не зацікавленим у ній.

Стажування дозволяє уникнути цієї проблеми, адже переважна більшість фахівців, задіяних у маркетинговому просуванні стартапів, може вважати своєю відправною точкою першу комерційну взаємодію з партнерами. Тобто наш підхід такий: ми надаємо всі можливості для навчання, прикріпляємо за стажером ментора й не вимагаємо виконання жодних KPI.

Впродовж цього часу студент не отримує оплату, але keep calm, триває цей процес, зазвичай, не дуже довго – до 2-3 тижнів. Для нас же це шанс більше придивитися, наскільки людина справляється, чи вмотивована вона. Але як тільки ми отримуємо перше комерційне розміщення від інтерна, того ж дня розпочинається офіційне оплачуване стажування. Так ми страхуємо себе й додатково мотивуємо стажерів досягати результатів швидше.

Погляди стажерів
Софія, Youtube Outreach Intern: Я вже раніше мала досвід стажування й мені дуже подобається цей формат, адже він потребує меншої кількості часу, ніж full-time робота. А це ідеально для тих, хто паралельно навчається. До того ж, у MasterBundles (Boosta) на всіх етапах мене саппортить ментор Аня, якій я щиро вдячна за терплячість. До неї я можу звернутися з будь-яким запитанням та отримати пораду чи підказку.

Назар, Youtube Outreach Intern: До того, я отримати свій шанс на стажування, я разів 10 подавався на різні позиції в Boosta, тож у моєму випадку, оплачуване internship — це шанс потрапити в омріяну компанію. Як мінімум, Boosta вже зруйнувала мої стереотипи про те, що робота — це завжди щось нудне та важке. Мені подобається, я навчаюся новому в задоволення. А ще тут круте ставлення до всіх новеньких-молоденьких 🙂 

Де шукати стажування? 

Софія, Youtube Outreach Intern: Насправді зараз для студентів досить багато можливостей. Я підписана на кілька телеграм-каналів з вакансіями та стажуваннями. До речі, рекомендую детальніше вивчати програми та вакансії, шукати додатково інформацію про компанію тощо.
Я, наприклад, коли натрапила на повідомлення про інтерншіп від MasterBundles (Boosta),  одразу перейшла на сайт проєкту та наткнулася на відео нашого CEO про це стажування. І, насправді, воно найбільше мене «зачепило», бо Коля одразу привернув увагу своєю дружелюбністю та відкритістю.

Назар, Youtube Outreach Intern: У мене трішки інша історія. За Boosta я стежив давно, адже мій знайомий працює тут вже більше року й розказував про всі переваги компанії. Тож я підписався на всі соцмережі Boosta та чекав на свій шанс. Рекомендую всім постійно тримати в полі зору новини омріяної компанії.

ТОП-порад, як потрапити на стажування

Микола, CEO MasterBundles: Моя перша порада — дотримуйтеся вимог подачі своєї заявки. Ми, наприклад, сформували три основні вимоги, серед яких були: 

1. надсилання листа з резюме рівно о 12:00;
2. лист мав мати два посилання на гугл-диск. Одне — на резюме, друге — на коротке есе; 
3. обсяг есе не мав перевищувати 150 слів. 

На мою думку, ці прості вимоги демонструють реальну зацікавленість у стажуванні, а ще те, наскільки студент розуміє, що таке технічне завдання та чи вміє його дотримуватися. 

Що ж, з першим пунктом впоралися 80% кандидатів, інші ж — не вважали його важливим та надсилали о 12:07, о 14:00 чи пізніше.

Стосовно другого та третього пунктів. Виявилося, з нашим завданням впоралися лише 60%. Інші ж надсилали вкладеним файлом чи зовсім без есе. Або ж есе було більше схоже на твір з української мови з літературними обертами чи складнопідрядними реченням, при тому, що сама суть залишилася не розкритою. Варто розуміти, подача вашої кандидатури — уже своєрідний тест.

Друга порада — не бійтеся фолоуапити рекрутера чи іншу контактну особу. Писати та дізнаватися статус конкурсу чи нагадувати про себе — дуже навіть ок. Знову ж таки демонструє вашу зацікавленість. 

Третя порада — створіть логічне та структуроване резюме. Мені здавалося, що мережа вже навіть перенасичена матеріалами про те, як сформувати резюме, яке подаватиме кандидата з найкращої сторони. Але, все ж, багато студентів припустилися досить банальних помилок. Тож до створення резюме потрібно підходити відповідально. І не забувайте використовувати якісні шаблони для резюме, так воно буде виглядати набагато привабливіше.

Четверта порада звучить так: «Допитливість — ваша головна зброя». Сподіваюся, що Стів Джобс не буде проти такої інтепретаціїї його загальновідомої цитати: “Залишайтеся голодними, залишайтеся допитливими.” Варто зробити ресерч всього, що може допомогти вам якнайкраще пізнати компанію: люди, продукт, процеси, конкуренти, публічні виступи. Це не лише про враження, яке ви можете створити за допомогою своєї обізнаності, це ще й про розуміння, чи відбудеться між вами метч.

І остання, п’ята, порада — будьте впевнені, що після проходження відбору все тільки починається. Тепер ви знаходитеся в кімнаті, де всі такі ж голодні та допитливі. Щоб вирватися вперед, треба бігти з усіх сил.

Софія, Youtube Outreach Intern:
Моя порада дуже проста, але, водночас, дуже важлива: вірте в себе та не сумнівайтеся. Ви нічого не втрачаєте від спроби, навпаки, отримуєте цікавий досвід та можливість розвитку. І, основне, кайфуйте від процесу. У мене, наприклад, не було страху перед подачею заявки, бо робота полягала в тому, що мені подобається. Думаю, це реально «запорука успіху». 

Назар, Youtube Outreach Intern:
Я чекав більше пів року, коли мені випаде нагода попрацювати з Boosta. Тому моя порада полягає в тому, щоб завжди добиватися свого. Шукайте різні способи та використовуйте всі можливості.
Розвивайте в собі терплячість, наполегливість та критичне мислення. І намагайтеся не хвилюватися перед співбесідою:) 

Щоб не пропустити відкриті вакансії чи набори на стажування, слідкуйте за новинами Boosta в Instagram та Facebook

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами