Топ-3 спікери HR SCHOOL про те, як почати кар’єру HR

З 1 по 13 листопада учасники HR SCHOOL поринули у світ рекрутингу та корисної інформації. Починаючи від вивчення азів у роботі HR-менеджера, закінчуючи практикою у цій сфері. Наприкінці школи ми нагородили 20 учасників за їхню активність та відповідальність і 3 спікерів, які надихнули інших обрати цей фах. Розповідаємо про поради та цікаві кейси від крутих фахівців у цьому матеріалі.
Ірина Ситнікова. Керівниця HR-департаменту Danone в Україні.

Перш за все, я погодилась стати лекторкою, бо мене запросив на цей проєкт Володимир Швець. Маючи досить вагомий досвід у цій сфері, вирішила поділитись ним з іншими студентами. З ними, до речі, комунікація йшла дуже легко, вони були зацікавлені і це дуже мотивувало насичувати контент, яким ділюсь.

Насправді, я не думала як почати кар’єру HR, це сталось досить випадково. Але рада, що пов’язала своє життя з цим фахом. Тому раджу студентам не боятися починати тоді, коли з’являється хист і бажання. 

Пробуйте себе у стажуванні

У нашій компанії більшість колег починали свою майбутню професію саме з HR-департаменту. Це дає основу розуміння як працює компанія з середини. Стукайте в усі двері, читайте книги та проходьте курси і омріяна робота стане реальністю.

Сергій Рудь. HR у складі Правління Winner Group Україна.

Цей проєкт справді дуже цікавий, і мені до вподоби ініціативи, які розвивають молодь, особливо HR. Тому хотілось бути до цього дотичним і поділитись своїми знаннями. 

Не бійтеся робити помилки

Аби робота була дійсно професійною, на її початках необхідно спробувати усе. Бути готовим до злетів і падінь, аби пізніше спиратись на свій досвід.

Багато працювати

Використовувати ресурси, які допомагають опанувати цю сферу: книги, курси, відео, лекції і школи, як от ваша. І коли матимете теоретичну основу, то переходьте до практики. Пізніше саме вона має зайняти основну частину формування вашого досвіду роботи. Тоді відповідь на питання “як почати кар’єру HR” сама з’явиться у вас в голові.

Не зупинятись у розвитку

Намагатись постійно навчатись чомусь новому, тому що стати фахівцем на 100 % не можна. Успіх полягає саме у постійному розвитку самого себе, бо у разі зупинки, хтось стає кращим за вас.

Робити те, що подобається

Якщо починаєш справу, яка не приносить задоволення, не потрібно себе мучати. Навіть якщо у сучасному світ цей фах популярний та приносить нормальні фінанси. Лише з бажанням робити те, що любиш – буде результат!

Анастасія Шепіда. Talent Acquisition Team Lead у продуктовій ІТ-компанії Genesis.

Я прийшла у цей проєкт, тому що мені завжди хотілося ділитися знаннями. Особливо коли ти студент, і в тебе немає кар’єрного шляху, немає розуміння куди далі йти і що собі обрати. Дуже круто було, як я собі пам’ятаю, коли приходили спікери і розповідали про кар’єру і про ринок праці, що там відбувається. Тому для себе вирішила, якщо я зі свого професійного боку можу допомогти майбутньому поколінню, то варто це реалізувати.

Якщо є чим ділитись – треба ділитись.

Була дуже крута взаємодія з аудиторією. Взагалі, для мене, це одна з найвеселіших, добрих та залучених у процес аудиторій. Це дає зрозуміти, що ти не дарма стараєшся, несеш цінність для людей.

Після проведення лекцій у мене був такий піднесений настрій, навіть важко було розслабитись після такої роботи. Дуже сподобався фідбек слухачів, їхні справді доречні запитання, на які намагалась дати розгорнуту відповідь.

Порада 1

Багато читати і знайомитись з тим, що у відкритому доступі в інтернеті стосовно цієї сфери. Зрозуміти особливості роботи і як рухатись далі.

Порада 2

Цікавитись статтями закордонного спрямування, тому що там найкраща експертиза, найкращі спікери і там можна зрозуміти, як в ідеалі виглядає ця сфера.

Порада 3

Спробувати себе на практиці. Звичайно знайти першу роботу важко, але варто підготувати правильне резюме. Важливо для кожної вакансії, яка вам буде до вподоби – готувати окреме резюме, з врахуванням особливостей вакансії.

Порада 4

І на останок. Коли вже вас запросили на співбесіду, треба знати, що це за компанія, розуміти її цінності, показувати себе з найкращого боку, в плані тих результатів, які ви вже отримали на сьогодні.

Більшість молодих джунів навіть не підозрюють, що у них є хист до HR-фаху. Саме тому ми і проводимо різноманітні школи, запрошуємо провідних фахівців у цій сфері, аби кожен учасник зміг зрозуміти, чим він хоче займатися у майбутньому та як йому це реалізувати. Вдячні кожному спікеру за вклад у розвиток студентів України, які тепер точно знають, як почати кар’єру HR.

Авторка: Перчун Анна

Читайте також:

MUST-HAVE СПРАВИ ДО НОВОГО РОКУ

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email
Ми почали прямий етер!
Приєднуйся до нас

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами