Кар’єрні очікування ІТ-спеціалістів

У цій статті ми детально проаналізуємо кар’єрні та зарплатні очікування молодих IT-спеціалістів. Дізнаємося, де представники цієї сфери шукають вакансії. А ще поговоримо про те, наскільки бренд та авторитет компанії впливають на бажання працювати у ній.

За останні 2-3 роки серед молоді набирає популярності поняття «увійти в ІТ». Адже саме ця сфера показує найстрімкіші темпи зростання. До того ж, майже всі ІТ-компанії, як великі, так і маленькі піклуються про навчання молодих спеціалістів, які не мають досвіду. Для цього створюються ІТ-академії або освітні проекти.

Загальні тенденції в ІТ-сфері

Аналіз показав, що 60% опитаних віддають перевагу змішаному формату роботи і лише 36% згодні працювати в онлайн-форматі. 50% стверджують, що вільний графік для них найзручніший. 34% згодні на мінімальну фінансову підтримку під час стажування. А 55% не згодні змінювати локацію заради роботи.

Сфера ІТ відома достойною оплатою праці, тому майже 50% опитаних очікують на 10-12 тисяч гривень. Трохи менше 30% хочуть отримувати до 15 тисяч гривень.

45% опитаних мають можливість працювати 5-6 годин. 30% готові працювати до 4 годин. І лише близько 20% можуть приділяти роботі 7-8 годин на день. До речі, всі опитані зазначили, що поєднання роботи і навчання на магістратурі є необхідним для розвитку у їхній сфері.

Джерела пошуку роботи для junior-cпеціалістів в ІТ

Є три основні джерела: сайти пошуку роботи (rabota.ua, work.ua, dou.ua) – 34%, telegram-канали – 29%, сайти компаній – 18%. Але серед представників саме цієї сфери спостерігається зростання популярності пошуку вакансій у telegram-каналах, хоча зараз вони на другому місці.

При цьому студенти відмічають, що їм не вистачає інформації про умови роботи та розуміння етапів відбору (по 28%). На другому місці стоїть проблема вказання заробітної плати. На це вказали 18% респондентів.

Активність у соціальних мережах – шанс залучити більше молодих талантів

По-перше, більше 80% респондентів постійно переглядають сторінки потенційних роботодавців у соціальних мережах. Серед причин, які відштовхують студентів від бажання працевлаштуватися у бажаній ІТ-компанії, вони називають:

  • відсутність можливості комунікувати з компанією (31,6%)
  • мала кількість публікацій (26%)
  • пости «не за робочими темами» на сторінках компанії (15,8%)
  • мала кількість підписників (10%)

Гарний імідж роботодавця для ІТ-спеціаліста – це?

Респонденти виділяють чотири основні складові:

  • наявність навчальних ініціатив від компаній (18%) – стажування для студентів та можливість кар’єрного росту;
  • відкритість до комунікацій (17%) – наявність чат-ботів, присутність у соцмережах тощо;
  • привабливі умови праці (16%) – наприклад, можливість дистанційної роботи;
  • наявність на міжнародному ринку (15%).

ТОП-4 ІТ-компанії, у яких хочуть працювати junior-спеціалісти:

  1. Softserve
  2. DataArt
  3. Genesis
  4. GlobalLogic

Приклади компаній, які інвестують у розвиток молоді

  1. Genesis. Молодь прагне потрапити саме сюди, адже ця компанія показує іншим ІТ-роботодавцям приклад роботи зі студентами і спеціалістами без досвіду роботи. Тут вам і різні школи, і стажування, і ще купа можливостей для тих, хто хоче «увійти в ІТ».
  2. Materialise – ця компанія проводить від 2 до 4 ІТ-академій на рік і, таким чином, інвестує в розвиток молоді;
  3. Parimatch Tech – їхня діяльність почалася із невеликої ІТ-академії. Зараз це уже 4 великі відокремлені академії для вивчення різних мов програмування. До речі, ось тут можна подати заявку на відбір в Parimatch Tech Academy, яка стартує 22 листопада

Якщо ти – студент і, прочитавши цю статтю, захотів отримати роботу мрії в ІТ чи у сферах маркетингу, HR, фінансів, діджитал або комунікацій, тоді скоріше заповнюй заявку і бери участь у масштабному кар’єрному фестивалі STUD-FEST від STUD-POINT.

Статтю створено у співавторстві Володимира Швеця та Катерини Макухи

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email
Ми почали прямий етер!
Приєднуйся до нас

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами