Як компанії створити ефективну кар’єрну сторінку

У попередній статті ми говорили про освітні івенти як один із найефективніших способів залучення молодих талантів. А в цьому матеріалі розповімо про кар’єрну сторінку роботодавця і пояснимо, чим вона може бути корисною.

Кожен роботодавець рано чи пізно задумується над створенням кар’єрної сторінки, бо зараз – це один із найефективніших інструментів рекрутингу. На це є кілька причин:

  1. Вона розповідає про цінності та корпоративну культуру компанії
  2. Допомагає знаходити «своїх» кандидатів при мінімальних зусиллях
  3. Показує молодим талантам, чому варто обирати саме вас
  4. Формує лояльну аудиторію кандидатів.

Початок

Перше, що бачить людина, коли відкриває кар’єрну сторінку. Тут важливо викликати емоцію через зображення або відео – фото команди або ролика про компанію. Ви повинні чітко сказати хто ви, яка у вас корпоративна культура. Тобто, насамперед, потрібно подумати, які речі на початку кар’єрної сторінки викличуть правильні емоції.

WOW-ефект за допомогою статистики

Коли кандидат опускається нижче по сторінці, він/вона має зрозуміти чому спеціалісти обирають саме вас? Наприклад, тому, що у вас 500+ компаній або ви працюєте у 70 країнах. Це мають бути статистичні дані (цифри або інфографіка), які вплинуть на вибір кандидата і викличуть WOW-ефект. В той же час, такі дані не повинні займати багато місця на екрані

Можливості, принципи, цінності

Тут варто показати, що компанія може запропонувати кандидату, у тому випадку, якщо він почне працювати у ній. Можна зробити цікавіше – подати цю частину кар’єрної сторінки у формі «3 ключові можливості для працівника». Наприклад, кар’єрне зростання, можливість подорожувати, заохочення за лідерство і тому подібне. У цьому ж блоці ми рекомендуємо вказати стратегічно важливі речі з точки зору місії компанії – принципи та цінності. Як правило, це – 3-5 пунктів із детальним поясненням за допомогою тексту чи фото.

Вакансії

Це – головна мета вашої кар’єрної сторінки. Тут можна розмістити одну найпопулярнішу вакансію або бо ту, що постійно актуальна. Також це може бути позиція, яку дуже важко закрити. Тобто, компанія сама обирає, яку із вакансій краще розміщувати у цій частині кар’єрної сторінки. Додамо тільки, що обов’язково потрібен опис вакансії (у текстовому чи відеоформаті). Людина повинна чітко розуміти, чим вона займатиметься, якщо прийде на цю посаду.

Дохід

Важливо пам’ятати, що рівень доходу – це не тільки гроші. Це всі матеріальні речі, які отримує людина взамін на те, що приходить у вашу компанію. Наприклад, соціальний пакет (абонемент у спортзал чи медичне страхування) чи бонуси (13-а зарплата). А от дружній колектив – нематеріальна річ. Тому рівня доходу вона не стосується. З різних причин його часто не вказують, але кандидати хочуть знати таку інформацію. Тому у цій частині кар’єрної сторінки, рівень доходу можна показувати не в грошових одиницях, а у відсотковому співвідношенні. Наприклад, не «ви будете отримувати 15 000 гривень», а «середня зарплата наших працівників на 15% вище за ринкову». Краще, якщо ви дасте більше конкретної інформації – назву відділу, посаду, досвід роботи і, відповідно до всіх цих факторів, рівень доходу. Так ви позитивно налаштуєте свого кандидата на працевлаштування.

Влаштуватися на роботу у вас – просто і легко

Тут необхідно показати, як проходить процес працевлаштування у вашій компанії. Це – покрокова інструкція з моменту прочитання кар’єрної сторінки до моменту виходу на роботу. В ідеалі це варто показати в інфографіці. Наприклад:

  1. заповни заявку і чекай дзвінка від HR
  2. отримай тестове завдання онлайн
  3. співбесіда з HR
  4. співбесіда з керівником
  5. затвердження job-offer
  6. перший робочий день.

WOW-ефект від інфографіки про компанію

У цій частині кар’єрної сторінки варто показати факти про компанію в цифрах чи інфографіці. Наприклад:

«Ми – переможці конкурсу…»

«Ми – стартап №1 в Україні…»

«У нас 20 000 співробітників по всьому світу»

Цей блок є доповненням до другого. У попередньому ви викликаєте WOW-ефект 3-4 цифрами, а у цьому доповнюєте його усім необхідним.

Список партнерів компанії або з ким ви працюєте?

Вкажіть список внутрішніх брендів, продуктів і партнерів, логотипи, посилання на їхні сторінки. Тут також може бути перелік клієнтів. Важливо показати впізнавані логотипи. Якщо у цьому є блоці ви хочете розмістити партнерські проекти, вони мають бути нещодавні або ті, які проходять зараз.

Близькість до кожного співробітника

Продемонструйте, що ви приділяєте достатньо уваги кожному. Найкращий варіант – короткі мотиваційні коментарі працівників. Обов’язково має бути фото і посада. Якщо ви – міжнародна компанія, то вкажіть місто та країну. Але тут є нюанс. Часто люди йдуть із компанії. Тому потрібно завчасно підписати зі співробітником договір, згідно з яким, ви маєте право використовувати його фото і коментар на сайті.

Історія компанії

Буде непогано, якщо у цій частині кар’єрної сторінки ви розташуєте відео або дуже коротко викладену історію компанії. Якщо ви існуєте далеко не перший рік, то розкажіть свою історію від імені засновника. Вона може стати своєрідним закликом до працевлаштування – наприклад, «Розпочни свою кар’єру разом із нами!».

Останні новини про компанію

«Цього місяця ми провели проект…»

«Минулого тижня наша компанія виграла тендер на…»

«У 2021 ми ввійшли у ТОП-3 бізнеси року за версією…»

Буде круто, якщо їхні заголовки будуть клікабельними і вестимуть на ваш корпоративний блог. Якщо такого немає, тоді варто, щоб кожна новина при натисненні на неї, відкривалася у міні-вікні.

Юридична частина

Мета цього блоку кар’єрної сторінки – довести, що вам, як роботодавцю, можна довіряти. Тут ви вказуєте дату реєстрації компанії, номер посвідчення про реєстрацію, дані про сплату податків, товарну марку. Тут же можна показати, як виглядає контракт зі співробітником. Його варто зробити доступним для скачування.

Нагороди компанії

Це не тільки сертифікати, а і рейтинги компанії, її досягнення в цифрах. Типу «Вибір року – 2014». Тут важливо вказувати правильні і повні назви нагород, від кого вони, дата і місце нагородження, відповідні фото. Також можуть бути посилання на статтю у ЗМІ з відповідною інформацією.

Звернення від власника або СЕО

Це може бути текст із фото або просто відео, в якому власник чи СЕО (часто це дві різні людини) обіцяє кандидату певні речі, наприклад, регулярну зарплату.

Корпоративна соціальна відповідальність компанії

Тут ви показуєте свою участь у соціальній діяльності. Можливо, ви є спонсором якогось проекту чи події. Покажіть, скільки коштів ви витрачаєте на благодійність. Розмістіть посилання на статті, фото, факти в інфографіці. Зобразіть результат соціальної діяльності. Наприклад, якщо ви допомагаєте дітям – у цій частині кар’єрної сторінки у вас може бути фото усміхнених дітей. Якщо ви піклуєтеся про природу – покажіть, як ваша команда саджає дерева. Сюди ж відносяться спорт, здоров’я, відпочинок, спільні подорожі і робота із дітьми співробітників.

Галерея офісу чи компанії

Покажіть красиві тематичні фото, завдяки яким відчувається не тільки простір офісу, а й корпоративна культура компанії. Продемонструйте відеоролики із корпоративів чи проектів, фото команди чи співробітників окремих департаментів, 3D-панорами, фото бізнес-центру, де знаходиться офіс. Якщо компанія має кілька офісів – окремо розмістіть їхні адреси та фото.

Список вакансій

Найголовніша частина кар’єрної сторінки. Якщо у вас дуже багато вакансій (наприклад, ви працюєте у сфері рітейлу), то варто зробити блок із пошуковою системою. Це допоможе вибрати окреме місто і вакансії у різних відділах. Або можна написати «Подавайся на вакансію за посиланням» і кандидат переходить на зовсім іншу сторінку. У кожної вакансії обов’язково має бути опис.

Ключова дія

Для вас важливо, щоб кандидат залишив свої контакти або подався на вакансію. У цьому випадку допоможуть фрази типу «Заповни анкету», «Встигни податися», «Ця вакансія відкрита у нас тільки раз на рік!», «Ця вакансія з’явилася у нас вперше!»

Кінцевий блок

  1. Фіксуєте в розумінні кандидата, що ви – класний роботодавець. Покажіть щось таке, що запам’ятається і буде завжди асоціюватися із вашою компанією.
  2. Може бути варіант, коли кандидат, ще не визначився, ким він/вона хоче бути. Це варто передбачити і зробити блок із заголовком «Досі не визначився, ким хочеш стати? Тоді пройди наш тест на профорієнтацію/запиши відео-резюме/переглянь відео про різні професії/заповни готовий приклад резюме, якщо не знаєш, як його скласти». Таким чином, ви допомагаєте людині визначитися, ким вона хоче стати.
  3. Компанія у соцмережах, телефони, адреси.

Таким чином, головна мета кар’єрної сторінки – підштовхнути кандидата до працевлаштування у вашій компанії. Тому з боку роботодавця важливо продумати наповнення кожної частини і зрозуміти, чим ваша компанія виділяється серед інших подібних. А ще – позитивно налаштувати кандидата до працевлаштування. Якщо у вас вдасться це зробити – вітаємо! У вас з’явилося ще одне джерело талановитих людей.

Читайте також:

Чому участь в освітніх івентах важлива для роботодавця?

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами