Навчання за кордоном: як війна в Україні змінила освіту

top_writer

top_writer

Топ-5 професій для студентів: з'ясуйте, яка робота найкраще підходить для початку кар'єри. Ваш перший крок до професійного розвитку!
Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну чимало студентів були змушені виїхати за кордон або ж розглядають такий варіант зараз. Питання номер один — де навчатися і як обрати університет. Допомогти з цим можуть спеціалісти YES Center.

З якими запитами українська молодь нині звертається до центру?

💬 «У нас немає IELTS»

Дві подруги, випускниці зі школи, мріяли про якісну освіту в Європі. Головною перешкодою була відсутність IELTS. Вони планували отримати дипломи економіста і актуальні знання, підкріплені практикою. Спеціалісти YES Center знайшли престижний університет в Бельгії. Дівчата склали тест Duolingo та успішно вступили до закладу вищої освіти, ще й за ціною для місцевих — €986. Восени у них розпочнеться навчання, тож через 2 роки в Україну повернуться дві кваліфіковані спеціалістки.

💬 «Шукаю цікаву програму»

Після закінчення бакалаврату Олег хотів вступити на магістратуру. Він отримав диплом в сфері ІТ і планував продовжити навчання, але шукав цікавіші варіанти. У YES Center для нього підібрали університет в Берліні і запропонували програму «Бізнес-менеджмент» за різними спеціалізаціями — діджитал маркетинг, HR, AI тощо. Хлопець обрав IT, успішно пройшов співбесіду та отримав знижку -25% для українців. Цей університет спеціалісти компанії рекомендують багатьом, оскільки партнери завжди йдуть назустріч зі спрощенням умов та ще приймають на навчальний рік, що розпочнеться восени.

💬 «Хочу змінити свою спеціалізацію»

29-річна Аліна мала повну вищу освіту в сфері комп‘ютерних наук, але захотіла вступити на магістра з проджект-менеджменту. Спочатку консультанти YES Center розглядали Ірландію та Швецію з бюджетом до €6,000 на рік, однак освіта в Швеції коштує в середньому €15 000-18 000 на рік. Документи подали в кілька університетів Ірландії, однак довго не отримували відповіді. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Студент без досвіду роботи: де шукати можливості

Аби не гаяти часу, вирішили розглянути інші країни і знайшли програму в державному університеті Австрії. Дедлайн подачі вже спливав, а в дівчини не було повного пакету необхідних документів. Попри це колектив закладу вищої освіти швидко відповідав на всі запитання, а в результати пішов назустріч і дозволив вступити навіть без мовного тесту. Студентка пообіцяла, що складе його до кінця першого семестру, тож її вже зарахували на навчання.

Теж хочу навчатися за кордоном. Що робити?

Усе просто: сконтактуй з YES Center і сформуй свій запит. Компанія працює вже понад 10 років та має 2700+ успішних кейсів. Для української молоді, яка прагне навчатися за кордоном восени цього року або ж планує вступ у січні/вересні 2023 на вигідних умовах, команда проводить безкоштовні консультації.

Під час короткої розмови спеціаліст допоможе підібрати варіанти навчання залежно від країни, яку обирає студент, та освітньої програми (бакалаврат, магістратура, стажування, Work&Study, Work&Travel USA та інші). Щоб отримати консультацію, заповни цю форму.

Як YES Center допомагає Україні під час війни?

  1. Працюють офіційно

Компанія сплачує податки та поповнює український бюджет, частина якого йде на Збройні сили України.

  1. Займаються благодійністю

Частина команди нещодавно стала донорами крові, також YES Center постійно донатить у фонди. Наприклад, у червні колектив підтримав організації «Повернись живим» та «Старенькі» і надав пряму підтримку родині, яка постраждала від війни.

  1. Проводять безкоштовні консультації

Щодня спеціалісти компанії надають 100+ безкоштовних консультацій щодо освіти, віз, мовних курсів тощо. За весь період повномасштабної війни інформаційну підтримку отримали понад 5000 студентів. Тут працюють для того, аби якомога більше українців могли отримати якісну освіту і повернутися в Україну з новими знаннями та навичками для її післявоєнної розбудови.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як отримати роботу в ІТ без досвіду: поради від ейчарів компанії Railsware для гуманітаріїв

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами