Як вчитися дистанційно. 5 дієвих порад з ефективного навчання онлайн

Сьогодні все популярнішим стає дистанційне навчання на різноманітних онлайн-платформах. І не дарма, адже такий формат має купу переваг. Наприклад, економія часу й грошей, можливість навчатися з будь-якої точки світу, широкий вибір запропонованих курсів та програм навчання. Проте часто важко змусити себе навчатися регулярно, у більшості виникають проблеми з самоорганізацією та тайм-менеджментом. Саме тому команда STUD-POINT зібрала для тебе найкорисніші поради, які допоможуть ефективно вчитись дистанційно!

Лайфхаки для дистанційного навчання 

  1. Постав ціль

Коли ми говоримо про навчання, потрібно насамперед зрозуміти усю важливість цього процесу. Визнач свою ціль та задай одне з найголовніших питань: “А навіщо я це роблю?” Можливо, ти хочеш змінити сферу діяльності, знайти омріяну роботу, яка буде приносити задоволення чи почати успішну кар’єру з мінімальним досвідом роботи? Визнач ціль свого навчання та кожного разу, коли тобі буде лінь переходити до нового уроку відеокурсу, згадуй про велику мрію, що буде мотивувати тебе. 

  1. Розплануй час 

Якщо ти обрав/обрала відеокурс, який проходить не в прямому ефірі, а є радше записаними уроками, тоді тобі точно потрібно створити власний розклад занять. Визнач, у які дні ти будеш приділяти 2-3 години свого часу для навчання. Проте не роби це кожного дня. Нашому мозку потрібен час, щоб засвоїти той чи інший матеріал. Тому варто робити перерви не лише під час перегляду матеріалу, але й між навчальними днями. 

  1. Створи комфортну атмосферу 

Обов’язково організуй своє робоче місце. Провітри кімнату, візьми записник, постарайся, аби твоєму тілу було комфортно. Можеш виписувати цікаві  тези на папірці та клеїти їх на стіни. Оточи себе приємною атмосферою, яка буде викликати шквал ендорфіну та, відповідно, приємні асоціації. Таким чином, тобі й на думку не спаде відкласти навчання на завтра чи взагалі на наступний тиждень. 

  1. Проходь курси разом з друзями

Так тобі буде з ким обговорити цікавий матеріал або попросити допомогу у роз’яснені складних моментів. Окрім того, ви можете разом зустрічатись, щоб переглядати уроки. А надалі зможете разом шукати нові можливості для розвитку. 

  1. Регулярно повторюй матеріал

 Перед кожним новим уроком повторюй матеріал попереднього. Це допоможе послідовно складати блоки інформації у тебе в голові. Окрім того, якщо курс передбачає проходження практичного завдання, — ніколи його не ігноруй! Адже таким чином ти зможеш здобути якісні практичні навички, які потім можна використати у резюме або на співбесіді. 

Яким має бути онлайн-курс?

Проте якість навчання залежить не лише від тебе, як би це дивно й не звучало. Варто звернути увагу й на певні особливості відеокурсів, які покращать процес засвоєння інформації. Саме тому ще на етапі вибору курсу потрібно звернути увагу на наступні критерії: 

  • наявність дедлайнів 

Так, усі ми не любимо дедлайни, особливо коли вони починають активно палати. Проте вони дають неймовірну користь. Річ у тім, що дедлайни змушують нас не відкладати не потім. Адже дуже часто люди закидають будь-яку справу саме через постійне відтермінування справ. 

  • практичні завдання

Вище уже розповіли, що ніколи не варто пропускати практичну частину навчання. А тут хочемо наголосити, що краще шукай відеокурси, які дають можливість здобути практичні навички. Це допоможе оцінити свої знання, проаналізувати помилки та буде сприяти кращому засвоєнню інформації. 

  • можливість отримати фідбек 

Окрім виконання та наявності практичної частини навчання важливим є те, що цю практику повинен хтось оцінити та надати відгук про роботу.

Усі ці переваги поєднують в собі курси від STUD-POINT! Саме тут за низьку ціну ти зможеш отримати актуальні знання та здобути корисні навички, що точно допоможуть тобі знайти круту роботу навіть лише на старті кар’єри. 

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email
Ми почали прямий етер!
Приєднуйся до нас

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами