CyberCare: Як стати крутим Customer Success Manager?

CyberCare: Як стати крутим Customer Success Manager?

Авторка статті: Roberta Mikulskytė, Customer Success Manager у компанії CyberCare.
CyberCare — компанія, яка розробляє автоматизовані інструменти спілкування та надає сервісну підтримку для клієнтів у сфері кібербезпеки.

Кожен клієнт для CyberCare – це, перш за все, особистість. Ми робимо все можливе, щоб задовольнити очікування наших клієнтів, за допомогою чесності, чуйності та щирості. Завдяки такому мисленню та спільним цінностями ми можемо стати світовим прикладом виняткового обслуговування клієнтів.

Як бути успішним Customer Success Manager?

Щоб бути кращим customer success manager, вам необхідно будувати співпрацю зі своїми клієнтами. Хоча швидке вирішення проблем та наявність необхідних технічних навичок є важливими, проте розуміння думок та поглядів інших людей є необхідним для формування тривалих взаємовідносин.

Клієнти можуть звертатися до вас з різними проблемами та запитаннями, але також вони хочуть, щоб їх почули та зрозуміли. Таким чином, основна мета менеджера у роботі з клієнтами полягає в ефективній підтримці ваших клієнтів, надаючи найприємніший досвід для них.

Отже, що потрібно, щоб стати крутим Customer Success Manager?

⏳ Терпіння
Клієнти, які звертаються до служби підтримки, можуть бути спантеличені або засмучені чимось. Слухати своїх клієнтів та терпляче поводитись з ними може допомогти зняти стрес.

💜 Уважність
Представник служби підтримки повинен вміти знайти спільну мову з будь-яким клієнтом, особливо незадоволеним. Співчуваючи клієнтам, customer success manager вчиться розставляти пріоритети та висловлювати співчуття, не приймаючи все на свій рахунок.

🎨 Креативність
Хоча вирішення проблеми є важливим, використання творчого підходу, щоб подолати extra mile, є ще кращим. Використання креативності та докладання додаткових зусиль для покращення обслуговування клієнтів може стати новим способом зробити їх досвід більш приємним.

✊ Рішучість
Сильна професійна етика та готовність надавати сервіс без обхідних шляхів.

Більше про компанію дізнайтеся ось тут.

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами