Чому саме HR?

​А ось і порція корисної та неймовірно цікавої інформації стосовно HR сфери! Зачекалися? Тому, користуючись нагодою, наші друзі з ОККО діляться своєю історією та важливими поінтами.

Сьогодні ми поставимо декілька питань Євгенії Кузьминській, HR-директорці ОККО. Позицію директорки Євгенія займає з лютого 2022 року. А до цього вона відповідала за розвиток 100 тисяч співробітників та роботу з внутрішніми клієнтами в «Академії ДТЕК», а також очолювала корпоративний університет «Метінвест Холдинг». 

Чому саме ця сфера? 

Ще тінейджером я почала працювати у банку на посаді офіс-менеджера, потім працювала продавцем-консультантом. А моя кар’єра в HR почалася зі знаходження оголошення в звичайній газеті. 

Перші 10 років я працювала у багатьох сферах, а саме: рекрутингу, оцінки персоналу, грейдингу. Отримала освіту у галузях економіки, психології, менеджменті, МВА, Executive MBA INSEAD.

Назвіть топ 3 основних навичок, які необхідні для успіху у професії?

Підкреслю компетенції, які необхідні для успіху співробітникам у XXI столітті:

1. Критичне мислення – здатність виявляти, аналізувати та оцінювати ситуації, ідеї та інформацію з метою розробки актуальних рішень проблем, що виникають. 

2. Творчість – це здатність уявляти та розробляти, а найголовніше, пропонувати інноваційні підходи до вирішення проблем, знаходження відповідей на конкретні питання тощо. 

3. Комунікація – майже будь-яка діяльність передбачає співпрацю в координації з іншими людьми, тому тут важливу роль грає правильно побудована комунікація. 

Що змінилося у вашій діяльності з 24 лютого?

Найцікавіше, що я почала роботу 24 січня 2022 року на посаді HR-директора ОККО і якраз через місяць почалася війна. Тому мій адаптаційний період збігся зі змінами в країні. За цей час я опанувала такі навички як: швидке пристосування до форс-мажорів, утримання ресурсного стану, формування чітких цілей на майбутнє. 

Дуже пишаюся нашою командою, яка знаходиться на передовій і забезпечує країну паливом, продовольчими та побутовими товарами; допомагає ЗСУ та волонтерам.

Як ви “перезавантажуєтеся”, щоб запобігти вигоранню? 

Для мене, ключовим є те, що я займаюся улюбленою справою, завдяки цьому, з’являється відчуття, що я не працювала жодного дня. А здебільшого, в ресурсі мене утримують спорт та комфортний режим дня. Так як я відкрита до всього нового, то кожні вихідні знаходжу щось цікаве для себе: місця, їжа, люди, заняття.

Дайте кілька порад щодо перших кроків у вашій сфері?

Я вважаю, що співробітники, які реалізують свої таланти – щасливі люди! 

Важливо не просто розказати про себе на співбесіді, а спочатку познайомитися із самим собою, зрозуміти свої цінності та пріоритети. Перше й найголовніше питання це: “Хто ви?”, після чого відразу йдуть: “У чому полягає ваш талант, ваші цінності?” тощо. Питання можуть бути будь-якими, головне, щоб вони розкривали вас як особистість. 

А якщо ви щиро любите людей, чуйна та системна людина, готові постійно розвиватися – ласкаво просимо в HR. Тут ви отримаєте досвід в різних напрямках: у підборі кандидатів, трудових відносинах, напрямку компенсацій та пільг, у навчанні, бренді роботодавця та ін.

Отже, бажаю вам знайти свій талант, свою сферу діяльності і, звісно, мужність для змін та дій!

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами