Формування Soft Skills: 5 міфів про розвиток м’яких навичок

Сьогодні на кожному кроці усі говорять про soft skills або так звані м’які навички. Одні їх активно прокачують, гуглять soft skills курси, а інші вперто ігнорують і кажуть що це все вигадки модних коучів. Хто ж насправді має рацію? Чи важливі сьогодні софт скіли? Що до м’яких навичок належить, а що – ні? Ми відповімо на усі ці питання та розвіємо найпоширеніші міфи про софт скіли!

Що таке софт скіли?

Soft skills — це так звані м’які навички, що показують, наскільки добре людина взаємодіє із соціумом. Часто такі навички є неспецифічними для конкретної професії. Тому саме вони забезпечують гнучкість та адаптивність кандидата на ту чи іншу посаду. 

Багатьом здається, що про софт скіли заговорили зовсім нещодавно. Ніби лише кілька років тому у рекрутерів та HR спеціалістів з’явився певний тренд на них. Але це далеко не так. 

М’які навички існували завжди. Проте на них не так сильно наголошували та не об’єднували в одну категорію. Звідси й виникло чимало міфів про розвиток та формування soft skills.

Для чого потрібні софт скіли?

Сьогодні добре розвинені м’які навички неабияк допомагають мільйонам спеціалістів досягати кар’єрного успіху. Адже саме налагоджена комунікація, вміння адаптуватися, самоорганізація допомагають оптимізувати роботу, досягаючи постійно нового рівня.

Короткий soft skills перелік: 

  • Комунікативні навички
  • Критичне мислення
  • Лідерські якості
  • Емоційний інтелект 
  • Позитивне мислення
  • Уміння працювати в команді
  • Самоорганізація

Найпоширеніші міфи про м’які навички

  1. Soft skills — це вроджене, цього неможливо навчитися

Коли мова заходить про Soft skills, найчастіше можна почути, що деяким людям просто щастить народитись комунікабельними чи співчутливими. От згадай, як часто можна почути, що той чи інший знайомий просто харизматичний ще зі школи й тому отримав хорошу посаду в престижній компанії? 

Насправді усе не так просто. Часто саме так говорять люди, які бояться виходити зі своєї зони комфорту. Адже розвивати софт скіли можна як і будь-які харди. Проте іноді це супроводжується більшими обсягами роботи. Адже тут потрібно багато пересилювати себе, пам’ятаючи заради чого ти змінюєшся. 

М’які навички або soft skills можна розвинути кількома способами:

  • На практиці 

Цей спосіб вимагає багато зусиль з емоційного боку. Адже багатьом з нас важко просто заговорити з колегою або взяти зворотний зв’язок навіть при відмові компанії. 

Але все це варте неперевершеного результату! Тому не бійся проявляти ініціативу в роботі та постійно виходити із зони комфорту. Пам’ятай, якщо важко – значить ти ростеш та стаєш кращою версією себе.

  • Читаючи книги

Літературу на тему розвитку м’яких навичок можна знайти у будь-якій книгарні або в інтернеті. Авторами багатьох книжок є практики: найкращі світові психологи, рекрутери, коучі та HR-спеціалісти. Тому за допомогою кількох книжок ти зможеш добре прокачати свої soft skills.

  • Навчаючись на курсах

Сьогодні багато платформ пропонують широкий вибір курсів розвитку м’яких навичок. Ти можеш вибрати soft skills курс, керуючись різними критеріями: наявність сертифіката, компетентність лекторів, цінова політика або авторитетність школи. А можеш просто зекономити сили, час та нерви та обрати цікавий курс від STUD-POINT.

  1. Cофт скіли актуальні для вузького переліку професій

Часто здається, що софт скіли потрібні лише людям, які працюють у вузькому переліку сфер, як от менеджмент чи продажі. І зовсім не актуальними вони є для фрилансерів чи дизайнерів.

 Але це далеко не так. Вказувати в резюме, додавати на профіль в Linkedin, говорити на співбесіді про soft skills — це давно стало нормою і навіть потребою для роботи у будь-якій сфері!

От згадай хоча б одну професію, де можна не володіти навичками самоорганізації, такими як управління часом, вміння зосередитися, бажання вчитися та змога опрацьовувати нову інформацію? 

Отже, можемо зробити простий висновок, що для кожної сфери володіння м’якими навичками точно потрібне, і для деяких сфер вони можуть бути специфічними. Проте є й певний список універсальних софт скілів, як от: 

  • комунікація 
  • тайм-менеджмент 
  • чемність та ввічливість 

Не забувай, що м’які навички можна розвивати. Тож якщо тобі потрібно здобути софт скіли саме для певної сфери, ти можеш знайти відповідні курси в Інтернеті. 

  1. М’які навички не потрібні технічним спеціальностям 

Ми вже обговорили, що софт скіли сьогодні потрібні усім спеціальностям. Проте дуже часто люди, які працюють у технічних сферах, до прикладу в IT, вперто ігнорують цей факт. 

Вони вважають, що тут рулять лише харди. Дійсно фундаментальні знання та навички є дуже важливими, коли ти працюєш в технічній сфері. Але навіть Антон Чорний, СЕО школи програмування GoIT, запевняє, що м’які навички є дуже важливими сьогодні. 

Саме з такою лекцією він виступає на нашому Soft Skills курсі для тих, хто працює в IT. До речі, саме цей курс може допомогти тобі з розвитком софт скілів, вибором мови програмування та пошуком роботи. Адже тут ведуть лекції топові ІТ-спеціалісти сучасних міжнародних та українських компаній, які при завершенні курсу можуть запропонувати тобі роботу.

  1. Жодний HR або рекрутер не читає графу soft skills у твоєму резюме

При складанні резюме кандидати частіше більше уваги приділяють графі про хард скіли та здобутий раніше досвід. А для софт скілів просто копіюють список з Інтернету, адже гадають, що це жодним чином не впливає на рішення роботодавця. 

Проте хочемо тебе переконати в протилежному. Досвід, знання та навички дійсно є важливими для омріяної посади. Але двері у будь-яку компанію відкривають саме софт скіли. Навіть ​​у звіті про дослідження LinkedIn Global Talent Trends вказано, що 8 з 10 опитаних талант-менеджерів вважають, що м’які навички кандидата важливіші за харди. Саме вони допомагають швидше адаптуватися до нового місця та колективу, ефективно виконувати робочі завдання, та сприяють високій вмотивованості працівника.

Важливість розвитку soft skills підтверджує і дослідження від Google. У 2016 році вони провели експеримент під назвою Project Oxygen. На основі історичних даних про працевлаштування співробітників з 1998 року, в Google з’ясували, що сім найбільш значущих характеристик кар’єрного росту – софт скіли. 

Тому не варто недооцінювати м’які навички, потрібно працювати над їх удосконаленням та постійним покращенням. 

  1. Софт скіли ніколи не є вирішальним критерієм, коли питання стосується підвищення, бо м’які навички жодним чином не можна оцінити

Керуючись таким міфом багато кандидатів починають просто брехати у своїх резюме та на співбесідах про soft skills. І саме це є однією з найбільших помилок! Запам’ятай, що так не можна робити у будь-якому випадку. 

Адже, по-перше, жодна компанія не захоче працювати з брехунами. А, по-друге, дослідження, проведене Harvard University, the Carnegie Foundation і Stanford Research Center у 2015 році доводить, що м’які навички є вирішальними, коли справа стосується прийняття кандидата на роботу або його підвищення. 

У цифрах: 85% кар’єрного успіху пов’язано саме з розвитком soft-skills, і тільки 15% – з професійними навичками. Але тоді виникає логічне питання: «А як рекрутери чи HR спеціалісти можуть оцінити мої софт скіли?» 

У цьому випадку зовсім не дієвим є традиційне інтерв’ю. Менеджери по роботі з персоналом давно застосовують спеціальні тести для оцінки soft skills. Тому тут уже не вийде прикинутись іншою людиною, а доведеться демонструвати, як ти насправді можеш впоратися з тими чи іншими труднощами на роботі.

Сподіваємось нам вдалося переконати тебе, що володіння софт скілами є дуже важливим для спеціалістів будь-якого рівня. Тому запам’ятай, що soft skills або українською м’які навички – це комплекс загальних, неспецифічних для конкретної професії якостей і вмінь. 

До soft skills м’яких навичок належать:

  • навички комунікації
  • гнучкість 
  • логічне мислення
  • емоційний інтелект 
  • вміння концентруватися 

Розвивати софт скіли можна багатьма способами. За допомогою книг, курсів, тренінгів та навчанню на практиці. У питанні саморозвитку тобі завжди готова допомогти команда STUD-POINT! Обирай будь-який відеокурс, ставай кращою версією себе та шукай роботу мрії уже найближчим часом. 

Поділитися:

Facebook
Telegram
Email

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з актуальними вакансіями та корисними матеріалами